Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Πελέ έσπασε (!) το δάχτυλο του Σταλόνε στην «Απόδραση των 11»

Όταν ο Πελέ έσπασε (!) το δάχτυλο του Σταλόνε στην «Απόδραση των 11»

Ένα απίστευτο ατύχημα

Υπάρχει ένα απίστευτο ατύχημα στα γυρίσματα της εν λόγω ταινίας που έχει μείνει αξέχαστο στον Σταλόνε. Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών με κεντρικό θέμα το ποδόσφαιρο και παραμένει δημοφιλής για πάνω από 30 χρόνια. Έχει διαψεύσει όλα τα προγνωστικά που θεωρούσαν ότι κάποια στιγμή θα… ξεχαστεί! Ο λόγος για τη “Μεγάλη απόδραση των 11”!

Μεταξύ εκείνων, που πήραν μέρος σε αυτήν την ταινία, ήταν και ο Σιλβέστερ Σταλόνε, που προχώρησε σε μια αποκάλυψη για ένα άγνωστο μέχρι τώρα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Σε αυτό, εκτός από τον ίδιο, πρωταγωνιστής ήταν και ο Πελέ, που επίσης είχε ρόλο στο έργο. Ο θρυλικός ποδοσφαιριστής φαίνεται πως τραυμάτισε άθελά του τον ηθοποιό σε μια από τις απαιτητικές σκηνές!

Η υπόθεση της ταινίας αφορά αιχμαλώτους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που παίζουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα εναντίων μιας ομάδας Ναζί. Εκτός από τον Πελέ, σε αυτή κάνουν την εμφάνισή τους και άλλοι γνωστοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Μπόμπι Μουρ και ο Όσι Αρντίλες. Ακόμη, συμμετείχαν και αρκετοί διάσημοι ηθοποιοί, όπως ο Μάικλ Κέιν και ο Μαξ Φον Σίντοφ.

Στο πλαίσιο προώθησης της νέας του ταινίας “Grudge Match” ο Σταλόνε μίλησε για την εμπειρία του, που όπως δήλωσε δεν θα ξεχάσει ποτέ. Φαίνεται πως ο Πελέ άφησε πραγματικά το στίγμα του στο Χόλιγουντ! Ο 74χρονος ηθοποιός, που ανέλαβε χρέη τερματοφύλακα για τις ανάγκες του ρόλου του, αφηγήθηκε παραστατικά τα όσα συνέβησαν.

«Αυτό ήταν ένα από τα πιο χαμηλά σημεία της ζωής μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταλόνε, συνεχίζοντας με τα εξής: “Τι ξύλο έφαγα! Έχω ακόμη σπασμένο δάχτυλο από την προσπάθεια να μπλοκάρω πέναλτι που εκτέλεσε ο Πέλε.

Φορούσε ένα ζευγάρι παπούτσια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που είχαν μύτη από ατσάλι και η μπάλα ήταν σαν αυτές των κανονιών. Διπλάσια σε όγκο και βαρύτερη από αυτές που χρησιμοποιούν στο ποδόσφαιρο σήμερα. Μου είπε ότι θα έκανε σουτ και σκέφτηκα ότι είναι απλά ποδόσφαιρο, που είναι το πρόβλημα; Είναι εύκολο.

Πήρε θέση για να χτυπήσει το πέναλτι και μου είπε ακριβώς πού θα στείλει την μπάλα, οπότε και εγώ στάθηκα εκεί. Αλλά και πάλι πέρασε με δύναμη από μπροστά μου προτού μπορέσω να κινηθώ.

Την έστειλε κυριολεκτικά ακριβώς εκεί που είχε πει. Το έκανε ξανά, σκίζοντας το πίσω μέρος του διχτυού στο τέρμα και έσπασε ένα παράθυρο στους στρατώνες όπου κάναμε τα γυρίσματα. Τότε είπα, με δουλεύεις; Θα πρέπει να αστειεύεσαι! Ένιωσα ένα νέο είδος σεβασμού για εκείνον”.

Για τον Σταλόνε δεν είναι άγνωστες οι ταινίες με αθλητικό περιεχόμενο, αφού έχει γυρίσει έξι στη σειρά “Ρόκι”. Απέναντί του, όμως βρέθηκε, αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες ποδοσφαίρου που έχουν περάσει ποτέ από τα γήπεδα.

Εν τω μεταξύ, ο Πελέ, 80 ετών σήμερα, έχει πει στο παρελθόν πως το να θυμάται τη “Μεγάλη Απόδραση των 11” και να κοιτάει πίσω στα όσα έζησε είναι για εκείνον μια συναισθηματική δοκιμασία. Έχει δηλώσει χαρακτηριστικά τα εξής: «Νιώθω έντονα συναισθήματα όταν βλέπω ξανά αυτές τις εικόνες. Πρέπει να συγκρατηθώ για να μη συγκινηθώ και κλάψω”.

Η ταινία σε σκηνοθεσία του Τζον Χιούστον κυκλοφόρησε τέσσερα χρόνια αφότου ο Πελέ έπαιξε τον τελικό αγώνα της καριέρας του. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου αγωνίστηκε για τελευταίο φορά τον Οκτώβριο του 1977, παίζοντας ένα ημίχρονο με τη Νιου Γιορκ Κόσμος και ένα με τη Σάντος, τις δύο συνολικά ομάδες των οποία τη φανέλα είχε φορέσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως αποσύρθηκε έχοντας πετύχει 643 γκολ σε 656 εμφανίσεις. Αλλά ίσως ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως σημείωσε  77 γκολ σε 92 παιχνίδια με την εθνική Βραζιλίας, κερδίζοντας τρεις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1958, το 1962 και το 1970.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 4-3 παρ. (2-2 κ.δ.): Επική πρόκριση με buzzer beater του Ντιαλό στο 120+1′!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Λίβερπουλ στην παράταση με γκολ του Ντιαλό στο 120+1' και πέρασε στα ημιτελικά του FA Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024