Οι Αμερικανοί επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί μπορεί να απολαύσουν τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τα φυσικά αγαθά της Γαλλίας αυτό το καλοκαίρι καθώς η χώρα επεξεργάζεται σχέδια για να ανοίξει ξανά τον τουρισμό.

«Ειδικό πάσο» αλά Γαλλικά

Ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι το lockdown της χώρας θα πρέπει να αρχίσει να χαλαρώνει από τις αρχές Μαΐου, και αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης και του Λευκού Οίκου ολοκληρώνουν τις τεχνικές συζητήσεις σχετικά με τη χορήγηση «ειδικής κάρτας» για να επιτρέψουν στους Αμερικανούς πολίτες να εισέλθουν στη χώρα. Μιλώντας στο «Face the Nation» στο CBS News, είπε ότι εργάζονται σκληρά για να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις σε ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικά τεστ για την COVID-19. Ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα λειτουργούσε ένα «ειδικό πάσο».

Η Γαλλία βρίσκεται επί του παρόντος στο τρίτο καθεστώς καθολικής απαγόρευσης , αλλά ελπίζεται ότι κάθε ενήλικας θα λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου πριν από το τέλος του καλοκαιριού. Ενώ υπάρχουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας και κλείσιμο μη απαραίτητων επιχειρήσεων, ο Μακρόν ελπίζει να άρει σταδιακά τους περιορισμούς από τις αρχές Μαΐου. Επί του παρόντος, η ΕΕ διαθέτει σύστημα «φωτεινού σηματοδότη» και οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται επί του παρόντος να εισέλθουν σε πολλές χώρες για μη απαραίτητους λόγους.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιέγραψε το σχέδιό της για πιστοποιητικό ή δελτίο που δείχνει ότι ο κάτοχος έλαβε το εμβόλιο, είχε αρνητικό rapid τεστ ή ανάρρωσε από τον ιό τις προηγούμενες 180 ημέρες. Ο Μακρόν ανέφερε ότι το «ειδικό πάσο» ενδέχεται να αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού.

Η Γαλλία κατατάχθηκε σταθερά ως μία από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο πριν από την πανδημία, ωστόσο ο αριθμός των τουριστών μειώθηκε δραστικά κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό αναζητούν επίσης τρόπους να ανοίξουν ξανά αυτό το καλοκαίρι σε εμβολιασμένους Αμερικανούς, όπως η Ελλάδα, που άρχισαν να καλωσορίζουν μερικούς επισκέπτες ήδη αυτόν τον μήνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr