Μετά από καταγγελία δόθηκε εισαγγελική εντολή για εκταφή ηλικωμένης στην Κίσσαμο. Η Ασφάλεια ερευνά και άλλες καταγγελίες για τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας. Πριν από ένα μήνα οι ιδιοκτήτες είχαν κληθεί ξανά στον Εισαγγελέα.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ιδιωτικός οίκος ευγηρίας στα Χανιά μετά από καταγγελίες για θανάτους ηλικιωμένων και ελλειπή φροντίδα. Με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε εκταφη ηλικιωμένης γυναίκας για να διπιστωθούν τα αίτια θανάτου της, ενώ διέμενε στη συγκεκριμένη δομή στα Χανιά.

Η εκταφή έγινε παρουσία των ιατροδικαστών Ρεθύμνου και της Αστυνομίας.

Ο συγκεκρμένος οίκος ευγηρίας έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις Αρχές χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί για κάποια από τις πολλές καταγγελίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων, ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών εδώ και αρκετό καιρό, αφού υπάρχουν αρκετές επίσημες καταγγελίες, για θανάτους και άλλων ηλικιωμένων, με τα αίτια που αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις -ανακοπή καρδιάς- να αμφισβητούνται ευθέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας έχε ζητήσει τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου 68 ηλικωμένων στις οποίες όπως ανέφερε το MEGA, αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίτιμο, που καταβάλλεται από τις οικογένειες των ηλικιωμένων ανθρώπων, είναι 800 ευρώ τον μήνα.

Η Ασφάλεια διερευνά και άλλες καταγγελίες, για πλημμελή φροντίδα των τροφίμων στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, ελλιπή σίτιση, κατάκοιτους ανθρώπους με κατακλύσεις, δεμένους στα κρεβάτια γέροντες και γερόντισσες.

Μάλιστα, πριν από ένα μήνα περίπου οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής δομής, είχαν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον του Εισαγγελέα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν ανθυγιεινές συνθήκες, εκτιμούν ωστόσο ότι αυτό συνέβη, γιατί οι ιδιοκτήτες ήταν ενήμεροι για την επικείμενη επιχείρηση.

Τέλος, για τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας είχε γίνει καταγγελία στον Εισαγγελέα πριν από 10 περίπου χρόνια, ωστόσο η υπόθεση είχε μπει τότε στο αρχείο.

Η προανάκριση συνεχίζεται σε βάθος από την Ασφάλεια Χανίων, με τους αστυνομικούς να δηλώνουν αποφασισμένοι να ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr