Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κουρεμένα» ενοίκια : Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την αποζημίωση που έλαβαν για τον Μάρτιο

«Κουρεμένα» ενοίκια : Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την αποζημίωση που έλαβαν για τον Μάρτιο

Δηλώσεις Coνid θα πρέπει να υποβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τον Μάρτιο έως τις 14 Μαΐου

Τη δήλωση Covid για τα κουρεμένα ενοίκια του Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 14 Μαΐου 2021 οι ιδιοκτήτες ακινήτων που είδαν χθες στο τραπεζικό λογαριασμό τους την διπλή αποζημίωση για τα μειωμένα έως 100% ενοίκια που έλαβαν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Οι ιδιοκτήτες που θα «ξεχάσουν» να υποβάλλουν τη δήλωση για τα μειωμένα ενοίκια θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό της αποζημίωσης που έχουν εισπράξει για το μήνα Μάρτιο.

Η αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια του Μαρτίου προκαταβλήθηκε χθες μαζί με την αποζημίωση για τον Φεβρουάριο και η πληρωμή της έγινε με βάση τις δηλώσεις Covid που είχαν υποβάλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ενοίκια του Φεβρουαρίου. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες για να λάβουν πιο γρήγορα τη διπλή αποζημίωση απαλλάχθηκαν τώρα από τη σχετική δήλωση για τα μειωμένα ενοίκια του Μαρτίου.

Συνολικά 269.461 ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν χθες ποσό ύψους 182,5 εκατ. ευρώ, με το οποίο το κράτος κάλυψε έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Επειδή όμως για την προκαταβολή της αποζημίωσης του Μαρτίου είχαν τεθεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις η ΑΑΔΕ καλεί τους ιδιοκτήτες και υπεκμισθωτές ακινήτων να υποβάλουν τη δήλωση Covid για τα κουρεμένα ενοίκια του περασμένου μήνα έως τις 14 Μαΐου 2021 προκειμένου να «τρέξει» τους σχετικούς ελέγχους και τις διασταυρώσεις στα στοιχεία των ιδιοκτητών και ενοικιαστών ακινήτων με «κουρεμένα» μισθώματα.

Όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωση θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος της αποζημίωση καθώς η νέα απόφαση των Χρήστου Σταϊκούρα, Θεόδωρου Σκυλακάκη και Απόστολου Βεσυρόπουλου ορίζει ρητά ότι «για τις περιπτώσεις που προκαταβληθεί αποζημίωση αλλά δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» έως τις 14 Μαΐου 2021 το ποσό καθίσταται απαιτητό».

Οι προϋποθέσεις

Σημειώνεται ότι η προκαταβολή του ποσού της αποζημίωσης για τον μήνα Μάρτιο 2021 διενεργήθηκε στους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει δήλωση Covid για το μήνα Φεβρουάριο 2021, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

– Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

– Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο/νομική οντότητα να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

– Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

– Ο μισθωτής-επιχείρηση να είναι κατά περίπτωση δικαιούχος απαλλαγής της υποχρέωσης καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Μάρτιο 2021 βάσει των ΚΑΔ

– Να τελεί σε αναστολή για τον μήνα Μάρτιο η σύμβαση εργασίας/ναυτολόγησης, του μισθωτή ή συζύγου/ έτερου μέρος συμφώνου συμβίωσης.

– Να τελεί σε αναστολή η σύμβαση εργασίας, για τον μήνα Μάρτιο, ενός τουλάχιστον γονέα με τέκνο – εξαρτώμενο μέλος το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024