Η ελληνική διατροφή στο επίκεντρο της συνάντησης Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου με τον ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιο Λιβανό.

Με στόχο τη συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Εκκλησία της Ελλάδος συναντήθηκαν ο ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε τον κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή και συζήτησε μαζί του τη συμμετοχή της Εκκλησίας στην προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής διατροφής ως τμήμα της ελληνικής ταυτότητας, τη μοναστηριακή παράδοση αλλά και την ορθόδοξη νηστεία.

Παράλληλα ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για τη συμβολή της Εκκλησίας και προσωπικά του ιδίου στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας

Μετά τη συνάντηση ο ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός ανέφερε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και το ΥπΑΑΤ στους τομείς ανάπτυξης βιολογικών αγροτικών προϊόντων, την ενίσχυση των νέων και τη συμμετοχή τους στην αγροτική και την κτηνοτροφική παραγωγή. «Σκεφτήκαμε τρόπους συνεργασίας πάνω στην πολιτική που ασκούμε στο Υπουργείο για την Ελληνική Διατροφή, που είναι κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας και είναι άρρηκτα δεμένη με την ορθόδοξη νηστεία και με τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής στα μοναστήρια μας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να δούμε, μαζί και με τους συνεργάτες μας, πώς μπορούν αυτές οι ιδέες που ανταλλάξαμε να πάρουν «σάρκα και οστά» και να δουλέψουμε μαζί στο δικό μας χώρο της αγροτικής ανάπτυξης και του πρωτογενούς τομέα», σημείωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Θα ήθελα κι εγώ να εκδηλώσω την αγάπη μου, τη συμπαράστασή μου, στο έργο του υπουργού μας, που μου ανέφερε και ανέπτυξε λεπτομερώς, αλλά  και γιατί μέσα από αυτή τη συζήτηση μου δόθηκε η ευκαιρία να εκδηλώσω και δικά μου συναισθήματα, γιατί πέρα από το ότι έγινα κληρικός αγαπάω τη φύση, αγαπάω τα ζώα και ασχολούμαι  με το θέμα, με το οποίο μας απησχόλησε ο κ. υπουργός.

Ένα μόνο σημείο θα σημειώσω και ήταν μια πτυχή της συζητήσεως:  H συνεργασία και κυρίως η συνεργασία των μοναστηριών της Εκκλησίας  στην παραγωγή προϊόντων που προέρχονται από αυτό το χώρο. Προϊόντων που έχουν αυτό το χρώμα που επιδιώκουμε, προϊόντων διατροφής που επιδιώκει ο κόσμος και τα θέλει σήμερα. Είναι ένα πεδίο καινούργιο, άγνωστο σχεδόν, που θέλει πάρα πολύ εργασία για να προχωρήσει. Σε αυτό το σημείο ανταλλάξαμε απόψεις και είπαμε ότι είμαστε πρόθυμοι και από πλευράς Εκκλησίας, κυρίως από  πλευράς μοναστηριών, αλλά και από πλευράς του Υπουργείου, της Πολιτείας να έχουμε μια καλή συνεργασία για  μια καλή επιτυχία. Γι΄ αυτό τον ευχαριστώ πάρα  πολύ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr