Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μανιτάρια : Ανθεί η αγορά τους ως εναλλακτικές μορφές πρωτεΐνης

Μανιτάρια : Ανθεί η αγορά τους ως εναλλακτικές μορφές πρωτεΐνης

Έρευνα της «Grand View Research» προβλέπει εκτίναξη της αξίας των πωλήσεων μανιταριών τα επόμενα επτά έτη, με τον τζίρο να υπερβαίνει τα 50 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Η εμπορία μανιταριών ανθεί το τελευταίο διάστημα, αντιμετωπίζοντας το συγκεκριμένο προϊόν ως εναλλακτική μορφή πρωτεΐνης και υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής. Σχετική έρευνα της «Grand View Research» προβλέπει εκτίναξη της αξίας των πωλήσεων μανιταριών κατά τα επόμενα επτά έτη, με τον τζίρο να υπερβαίνει τα 50 δισ. δολ. ΗΠΑ.

«Σημειώνεται τεράστιο ενδιαφέρον σε καταναλωτικό και επιστημονικό επίπεδο για τις ιδιότητες των μανιταριών», σύμφωνα με τον κ. Scott Kaiser, διευθυντή του Κέντρου Υγείας του Ανθρώπινου Εγκεφάλου στο Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης των ΗΠΑ. «Η κατανάλωση μανιταριών βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης, την καταπολέμηση του άγχους και την αϋπνία», σύμφωνα με τον ίδιο.

Το ενδιαφέρον για την ιατρική χρήση των μανιταριών έχει αυξηθεί σταθερά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά η τάση προϋπήρχε, εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια. Τα παραφαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν μανιτάρια, τα συμπληρώματα διατροφής, οι πρωτεϊνούχες σκόνες και όλα τα συναφή είδη πωλούνται κατά χιλιάδες, μαζί με άλλα παρεμφερή προϊόντα. Σύμφωνα με έρευνα της «Allied Market Research», η αξία της παγκόσμιας βιομηχανίας μανιταριών «reishi» αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 δισ. δολ. ΗΠΑ έως το 2027, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 8%. Ανοδική είναι και η τάση των πωλήσεων καφέ και γενικότερα ροφημάτων από μανιτάρια.

Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη αύξηση πωλήσεων μανιταριών ως βασικής ύλης για την Παρασκευή υποκατάστατων κρέατος. Το Γραφείο ΟΕΥ Νέας Υόρκης έχει αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν στην εν λόγω τάση αύξησης της κατανάλωσης υποκατάστατων κρέατος, η οποία συμβαδίζει με την έμφαση που δίνουν οι νεαρότεροι καταναλωτές στην υγιεινή διατροφή. Οι προβλέψεις των ειδικών περιμένουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς υποκατάστατων κρέατος κατά 9,5% μέχρι το 2027, οπότε και προβλέπεται η εν λόγω αγορά να ξεπεράσει σε αξία τα 21 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024