Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
JP Morgan : Τι σημαίνει το «ναυάγιο» της Super League

JP Morgan : Τι σημαίνει το «ναυάγιο» της Super League

Η αμερικανική τράπεζα φλερτάρει εδώ και χρόνια με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Η αποτυχία των φιλόδοξων σχεδίων για τη δημιουργία της European Super League, η οποία ακυρώθηκε εν τη γενέσει της, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως αυτογκόλ από τα αποδυτήρια. Ως μία εξέλιξη που απέδειξε ότι το ποδόσφαιρο για την Ευρώπη, και κυρίως για τους Άγγλους είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ωστόσο, εκτός από τους φιλάθλους, που δεν είδαν με καλό μάτι την εξέλιξη αυτή από τη μία, και τις ομάδες, οι οποίες προσδοκούσαν σε χρήματα προκειμένου να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες των εσόδων τους από την πανδημία, από την άλλη, από χρηματοοικονομική πλευρά υπάρχει κι άλλη μια σημαντική παράμετρος: η JP Morgan.

Με βάση της συμφωνία, ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός θα έμπαινε στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αγορά «επενδύοντας» αρχικά 4 δισ. ευρώ

Και βέβαια προσέβλεπε σε κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα μένει να αξιολογήσει την αποτυχία αυτή.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση το καθηγητή αθλητικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Στιβ Γκρίνφιλντ, ο οποίος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ήταν ούτε συντονισμένη ούτε καλά μελετημένη: «Βασίστηκε στις επιχειρήσεις, παραβλέποντας την ευρύτερη αθλητική σύνθεση » τόνισε στο Bloomberg.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνέπειες από αυτή την αποτυχία δεν θα είναι τόσο καταστροφικές για την JP Morgan, η οποία ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο του έτους και σχεδιάζει να επεκτείνει τις εργασίες της στη Βρετανία.

Όπως τονίζει το Bloomberg η JP Morgan φλερτάρει εδώ και χρόνια με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχει λειτουργήσει ως σύμβουλος σε εξαγορές και άλλες συμφωνίες μεταξύ ομάδων και έχει συμβάλει στη χρηματοδότηση για την ανακαίνιση σταδίων. Αρκετοί από τους συλλόγους είναι πελάτες της JPMorgan, αλλά οι ισχυρότεροι δεσμοί είναι με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος της οποίας Φλωρεντίνο Περέζ, ηγήθηκε της Σούπερ Λιγκ.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024