Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ 0-1 : Ο Σβαμπ χάρισε τη νίκη στον «δικέφαλο» του Βορρά

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ 0-1 : Ο Σβαμπ χάρισε τη νίκη στον «δικέφαλο» του Βορρά

Ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» απο το Βικελίδης (0-1) και έπιασε τον Άρη στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας του Άρη στο έκτο λεπτό του ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης, σκόραρε με τον Σβάμπ και και πήρε σπουδαία νίκη με 0-1 και ταυτόχρονα «έπιασε» τον αντίπαλο του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Σε ένα ντέρμπι που ήταν κομμένο και ραμμένο για ισοπαλία, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έφυγε νικήτρια, χάρη στην οξυδέρκεια του Αυστριακού μέσου αλλά και την εκπληκτική απόκρουση του Πασχαλάκη στις καθυστερήσεις, στη τεράστια ευκαιρία του Μπερτόλιο.

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Ουρουγουανού τεχνικού επί του Άρη, ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Άρης παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο χθεσινό ντέρμπι και έδειξε να … μένει στην πολύ καλή εμφάνιση και στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Παίκτες – «κλειδιά» όπως οι Ματέο Γκαρσία και Σάκιτς βρέθηκαν σε άσχημη μέρα και δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Η σκακιέρα των προπονητών

Η έκπληξη που επεφύλασσε ο Άκης Μάντζιος σε οτι αφορά την ενδεκάδα του ντέρμπι, ήταν η παρουσία του Γκάνεα στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Σούντγκρεν. Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή του Έλληνα τεχνικού σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής του Άρη παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μάνο στη κορυφή της επίθεσης. Μια αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, έκανε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Βαρέλα πήρε τη θέση του τραυματία Ίνγκασον στο βασικό σχήμα και μαζί με τους Βιεϊρίνια και Κρέσπο ήταν η τριάδα στην άμυνα, στο 3-4-3 , το οποίο επέλεξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Πάμπλο Γκαρσία.

Τραγική αμυντική αδράνεια και 0-1

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν προσπαθώντας να πάρουν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή φάση, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ από το … πουθενά, εκμεταλλευόμενοι την τραγική αδράνεια των Κουέστα και Σάκιτς.

Στο 6ο λεπτό, μετά από πάσα του Σβιντέρσκι, ούτε ο Αυστριακός αμυντικός, ούτε ο Ισπανός τερματοφύλακας έδιωξαν τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Σβάμπ ανενόχλητος την έστειλε στα δίχτυα.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη, όταν μετά από κόρνερ του Γκάνεα από αριστερά, ο Μπερτόλιο έπιασε τη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε τη μπάλα.

Η ομάδα του Μάντζιου ανέβασε ρυθμούς και πίεσε προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ κέρδισε και συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς, όμως αποτέλεσμα.

Ευκαιρία με Μανσίνι

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και στο 28ο λεπτό έχασαν δεύτερη ευκαιρία για να πετύχουν γκολ. Ο Μανσίνι σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά η μπάλα του έφυγε από τα χέρια κσι πριν ο Μάνος την στείλει από κοντά στα δίχτυα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων την μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ απείλησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι με πλασέ του Ελ Καντουρί, με τον Κουέστα να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Νοκ άουτ ο Κρέσπο, αλλαγές τακτικής από Μάντζιο

Στο ίδιο μοτίβο κύλησαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με τον Άρη να έχει τη κατοχή της μπάλας και τους φιλοξενούμενους να κλείνουν τούς χώρους προς τη μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη.

Στο 56ο λεπτό ο Κρέσπο τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Μιχαηλίδη να παίρνει τη θέση του. Στο ίδιο λεπτό προχώρησε σε δύο κινήσεις και ο Μάντζιος , θέλοντας να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τους Ματίγια και Γκάμα, ενώ άλλαξε θέση στον Ματέο Γκαρσία, μετατοπίζοντας τον στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής.

Κράτησε ζωντανό τον Άρη ο Κουέστα

Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όταν μετά από γύρισμα του Ελ Καντουρί, ο Ζιβκοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής και μόνος απέναντι στον Κουέστα σούταρε δυνατά, ο Ισπανός τερματοφύλακας, όμως απέκρουσε εντυπωσιακά , κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Στο 77′ ο Άκης Μάντζιος έπαιξε τα τελευταία του χαρτιά , ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Σίλβα και Μήτρογλου.

Αποβολή- «εξπρές» του Ουάρντα

Ο Ουάρντα μπήκε σαν αλλαγή στο 71ο λεπτό και δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα δύο λεπτών (στο 84′ και στο 86′) και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο σε ένα κομβικό χρονικά σημείο του αγώνα.

Τεράστια ευκαιρία με Μπερτόλιο

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Σάσα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπερτόλιο έπιασε το σουτ στη κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτηρία, χαρίζοντας στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη.

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (70′ Σούντγκρεν), Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο (58′ Ματίγια), Μπερτόλιο, Γκαρσία (79′ Σίλβα), Μανσίνι (57′ Γκάμα), Μάνος (79′ Μήτρογλου)

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Κρέσπο (57′ Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Βιερίνια, Μπάμπα, Ροντρίγκο, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (90+3′ Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (71′ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (72′ Τσιγγάρας)

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024