Επί σχεδόν 500 μέτρα, μικρές, κόκκινες καρδιές θα καλύψουν πλήρως μια τσιμεντένια επιφάνεια που βλέπει στον Τάμεση, στο Λονδίνο.

Με την επωνυμία «National Covid Memorial Wall», η σπαραχτική εγκατάσταση τιμά δημόσια τη μνήμη των 150.000 ζωών μέχρι σήμερα, που χάθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Χρειάζονται δέκα λεπτά για να περπατήσει κανείς αργά – αργά μπροστά από το μνημείο.

Με συντονισμό του πρότζεκτ από την οργάνωση COVID-19 Bereaved Families For Justice, ο ύψους δύο μέτρων τοίχος βρίσκεται ανάμεσα στις γέφυρες Westminster και Lambeth, απέναντι από το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian και όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ,  επικεφαλής του πρότζεκτ είναι ο Matt Fowler, ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες άρχισε να ζωγραφίζει τις μικρές, κόκκινες καρδιές.

«Όταν βλέπεις όλες τις καρδιές και σκέφτεσαι τι αντιπροσωπεύει η κάθε μία, είναι απολύτως τρομακτικό» είπε, μιλώντας στο Colossal, ο Fowler.

Οι οργανωτές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν χρηματικά ποσά για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με συμμετοχή εθελοντών.

Ήδη γίνονται συζητήσεις για να διατηρηθεί το «μνημείο» ως μόνιμο τοπόσημο της βρετανικής πρωτεύουσας ενώ πρόσφατα, ο φωτογράφος Henri Calderon κατέγραψε με τον φακό του για λογαριασμό του Colossal την πρόοδο που συντελείται στον τσιμέντινο τοίχο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr