Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«National COVID Memorial Wall»: Ένα μνημείο για τα θύματα της πανδημίας

«National COVID Memorial Wall»: Ένα μνημείο για τα θύματα της πανδημίας

Με την επωνυμία «National Covid Memorial Wall», η σπαραχτική εγκατάσταση τιμά δημόσια τη μνήμη των 150.000 ζωών μέχρι σήμερα, που χάθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού

Επί σχεδόν 500 μέτρα, μικρές, κόκκινες καρδιές θα καλύψουν πλήρως μια τσιμεντένια επιφάνεια που βλέπει στον Τάμεση, στο Λονδίνο.

Με την επωνυμία «National Covid Memorial Wall», η σπαραχτική εγκατάσταση τιμά δημόσια τη μνήμη των 150.000 ζωών μέχρι σήμερα, που χάθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Χρειάζονται δέκα λεπτά για να περπατήσει κανείς αργά – αργά μπροστά από το μνημείο.

Με συντονισμό του πρότζεκτ από την οργάνωση COVID-19 Bereaved Families For Justice, ο ύψους δύο μέτρων τοίχος βρίσκεται ανάμεσα στις γέφυρες Westminster και Lambeth, απέναντι από το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian και όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ,  επικεφαλής του πρότζεκτ είναι ο Matt Fowler, ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες άρχισε να ζωγραφίζει τις μικρές, κόκκινες καρδιές.

«Όταν βλέπεις όλες τις καρδιές και σκέφτεσαι τι αντιπροσωπεύει η κάθε μία, είναι απολύτως τρομακτικό» είπε, μιλώντας στο Colossal, ο Fowler.

Οι οργανωτές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν χρηματικά ποσά για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με συμμετοχή εθελοντών.

Ήδη γίνονται συζητήσεις για να διατηρηθεί το «μνημείο» ως μόνιμο τοπόσημο της βρετανικής πρωτεύουσας ενώ πρόσφατα, ο φωτογράφος Henri Calderon κατέγραψε με τον φακό του για λογαριασμό του Colossal την πρόοδο που συντελείται στον τσιμέντινο τοίχο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024