Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και οι αίθουσες τέχνης παραμένουν, λόγω πανδημίας, κλειστές, οι φιλότεχνοι Λονδρέζοι μπορούν να διανύσουν ένα υπαίθριο καλλιτεχνικό μονοπάτι στην Grosvenor Square, έναν μεγάλο κήπο στο Mayfair.

Στο πλαίσιο του «Wander Art», η Morag Myerscough παρουσίασε το «See Through», μια site-specific διαδραστική εγκατάσταση από μπαμπού, με μεγάλη χρωματική παλέτα, γεωμετρικά μοτίβα και μηνύματα ελπίδας και χαράς· τα ζωγραφισμένα μηνύματα άντλησε η καλλιτέχνις από λέξεις και φράσεις που συνέλεγε τη χρονιά που μας πέρασε.

Morag Myerscough designs bamboo pavilion to bring «unexpected joy» to passersby… http://www.designuppp.com/index/1618226986583×679734625760728200

Δημοσιεύτηκε από DesignUppp στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

«Έχουν περιφραχθεί οι κόσμοι μας κι έχουμε χρόνο να στοχαστούμε και να αφοσιωθούμε στις ζωές μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είχαμε χρόνο να εκτιμήσουμε το εδώ και το τώρα, να συνδεθούμε ξανά με τη φύση και να βαδίσουμε με πιο αργό βήμα» είπε, σύμφωνα με το Designboom και το ΑΠΕ η Myerscough.

«…οι χώροι έξω είναι ασφαλέστεροι για να είναι κανείς εκεί, άρα χρειάζεται να τους κυριεύσουμε και να ξαναφέρουμε στην καθημερινότητα απρόσμενη χαρά. Η εγκατάσταση είναι μια απάντηση σε αυτούς τους καινούργιους καιρούς, μια δομή από μπαμπού που υψώνεται απ’ το χορτάρι φέρνοντας, άμεσα, χρώμα και χαρά».

Το έργο «See Through» σηματοδοτεί την πρώτη κατασκευασμένη από μπαμπού εγκατάσταση της Myerscough. Το μάντρα της είναι «κάνε ευτυχισμένους αυτούς που είναι κοντά κι αυτοί που είναι μακριά θα έρθουν».

Οι εγκαταστάσεις που έγιναν στο πλαίσιο του «Wander Art» θα παραμείνουν έως τον Ιούνιο του 2021.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr