Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η Ταϊλάνδη αναζητά 5 με 10 εκατ. δοσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Κοροναϊός : Η Ταϊλάνδη αναζητά 5 με 10 εκατ. δοσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Οι ταϊλανδικές αρχές διαβεβαίωσαν σήμερα τους πολίτες ότι υπάρχουν αρκετές κλίνες στα νοσοκομεία για τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών με covid-19, εν μέσω του τρίτου κύματος των μολύνσεων το οποίο έχει επεκταθεί στις 77 επαρχίες της χώρας

Η Ταϊλάνδη αναζητά 5 με 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τα αποθέματά της σε εμβόλια ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει το σφοδρότερο κύμα της επιδημίας κοροναϊού μέχρι στιγμής.

Η Ταϊλάνδη είχε δεχθεί επαίνους για τον άμεσο περιορισμό των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας, όμως δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό των κατοίκων της κατά της covid-19, με μόλις 572.000 ανθρώπους να έχουν λάβει μία δόση ενός εμβολίου μέχρι στιγμής.

“Εξακολουθούμε να αναμένουμε τις ποσοστώσεις και τους όρους”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ο- τσα, ενώ πρόσθεσε ότι οι παραδόσεις των Pfizer/ BioNTech αναμένονται από τον Ιούλιο ως το τέλος του έτους.

Η κυβέρνησή του έχει δεχθεί επικρίσεις για τους βραδείς ρυθμούς με τους οποίους προμηθεύεται εμβόλια και την υπερβολική της εξάρτηση από αυτό της AstraZeneca, το οποίο η Ταϊλάνδη αναμένει από τον Ιούνιο.

Οι ταϊλανδικές αρχές διαβεβαίωσαν σήμερα τους πολίτες ότι υπάρχουν αρκετές κλίνες στα νοσοκομεία για τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών με covid-19, εν μέσω του τρίτου κύματος των μολύνσεων το οποίο έχει επεκταθεί στις 77 επαρχίες της χώρας.

Η πολιτική της Ταϊλάνδης να κρατά στο νοσοκομείο όσους βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, ακόμη κι αν δεν εμφανίζουν συμπτώματα, έχει προκαλέσει ανησυχία ότι δεν θα υπάρχουν αρκετές κλίνες αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών με σοβαρά συμπτώματα.

“Μπορούμε να σας εγγυηθούμε ένα κρεβάτι μέσα σε 24 με 48 ώρες”, δήλωσε ο Σόμσακ Ακσίλπ γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Ιατρικών Υπηρεσιών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς και όσοι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία εκστρατείας ή σε ξενοδοχεία που έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία.

Επίσης οι αρχές έχουν καταρτίσει εναλλακτικά σχέδια να επιτρέπουν στους ασθενείς με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα να παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι, αν ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων ξεπεράσει τις 10.000 και τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πίεση.

Αυτή την περίοδο υπάρχουν περισσότερες από 9.000 νοσοκομειακές κλίνες στην Ταϊλάνδη, άνοδος σε σχέση με τις 7.000 την προηγούμενη, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τα νοσοκομεία να διπλασιάσουν ή να αυξήσουν κατά 50% τις μονάδες εντατικής θεραπείας τους.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα 1.443 νέα κρούσματα και τέσσερις νέους θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων να φτάνει τις 45.185 και των θανάτων τους 108.

Το ένα τρίτο των μολύνσεων καταγράφηκε αυτό τον μήνα, με αριθμό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού να ανακοινώνεται τις περισσότερες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024