Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της δημιουργίας της European Super League, τονίζοντας πως κάποιοι εγωιστές θέλουν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε και πάλι κατά της δημιουργίας της European Super League στο συνέδριο της UEFA και επιτέθηκε στις ομάδες που ίδρυσαν την κλειστή λίγκα, λέγοντας πως… σκοτώνουν το ποδόσφαιρο.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υπογράμμισε ότι το ποδόσφαιρο δεν περιστρέφεται γύρω από τα χρήματα και πως ανήκει σε όλους μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτήν την κρίση και το ποδόσφαιρο θα βγει ακόμη πιο δυνατό από ποτέ, επειδή θα αναλάβουμε τη δύσκολη πρόκληση τού να διαμορφώσουμε το μέλλον των διοργανώσεων της UEFA. Θα βοηθήσουμε τους συλλόγους μας να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Έχουμε να οργανώσουμε το Euro, η τέλεια ευκαιρία για να δείξουμε πως προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες. Η κρίση που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο θα μας κάνει δυνατότερους.

Διάβασα ότι θα καταργήσουμε το Financial Fair Play. Θα είμαι ξεκάθαρος: αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Πρέπει όμως να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα.

Για μερικούς οι οπαδοί έχουν γίνει καταναλωτές, πελάτες, και οι διοργανώσεις προϊόντα. Ο εγωισμός αντικαθιστά την αλληλεγγύη. Τα λεφτά έχουν γίνει πιο σημαντικά από τη δόξα, η απληστία πιο σημαντική από την πίστη. Αυτοί οι σύλλογοι, που νομίζουν ότι είναι μεγάλοι και άφθαρτοι σήμερα, πρέπει να θυμούνται από πού ξεκίνησαν. Και να συνειδητοποιήσουν ότι, αν είναι ευρωπαίοι γίγαντες σήμερα, είναι εν μέρει χάρη στην UEFA.

Οι ομάδες που είναι μεγάλες σήμερα δεν ήταν ανέκαθεν μεγάλες και δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα είναι πάντα μεγάλες. Το ποδόσφαιρο είναι δυναμικό, απρόβλεπτο. Γι’ αυτό είναι τόσο όμορφο. Το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε κανέναν, ή μάλλον ανήκει σε όλους. Είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Σεβόμαστε την ιστορία και την παράδοση, σεβόμαστε τους άλλους. Αυτό κάτι σημαίνει.

Το πλάνο που έχουμε για μετά το 2024 έχει προκύψει έπειτα από μακρά διαδικασία. Δεν είναι συμβιβασμός. Με τις προσαρμογές που θα κάνουμε θα χτίσουμε το ποδόσφαιρο του μέλλοντος, την ώρα που εγωιστές άνθρωποι προσπαθήσουν να σκοτώσουν αυτό το όμορφο παιχνίδι».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr