Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέρεθ : Η European Super League θα σώσει οικονομικά τις ομάδες - Αδύνατος ο αποκλεισμός παικτών

Πέρεθ : Η European Super League θα σώσει οικονομικά τις ομάδες – Αδύνατος ο αποκλεισμός παικτών

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ μίλησε για τη δημιουργία της European Super League, τους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποκλειστεί κανένας σύλλογος και κανένας παίκτης από τις εθνικές ομάδες

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή il Chiringuito και αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα με τη δημιουργία της European Super League.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και της νεοσύστατης διοργάνωσης των 12 ομάδων έδωσε απαντήσεις για την κλειστή λίγκα, αλλά και τους λόγους που φτιάχτηκε, ενώ στάθηκε στους αποκλεισμούς που γράφονται και λέγονται τόσο για ομάδες όσο και για παίκτες και ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν πρόκειται να αποκλειστεί.

«Πολλές σημαντικές ομάδες στην Ισπανία, την Ιταλια και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν να βρουν μια λύση σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο. Η μόνη επιλογή είναι να παίξουν περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια. Σε αντίθεση με το Τσαμπιονς Λιγκ, η European Super League βοηθά τις ομάδες αυτές να ανακτήσουν πολλά από τα χρήματα που έχουν χάσει.

Εδώ στη Ρεάλ Μαδρίτης έχουμε χάσει εξαιρετικά μεγάλα ποσά και είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όταν δεν υπάρχει κέρδος, ο μόνος τρόπος για να αντιδράσεις είναι να παίξεις περισσότερα ανταγωνιστικά ματς μέσα στην εβδομάδα. Η ESL θα σώσει τις ομάδες οικονομικά» ανέφερε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί όπως τα πάντα στη ζωή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να προσαρμοστεί στις εποχές που ζούμε τώρα. Το ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον του, τα τηλεοπτικά δικαιώματα μειώνονται. Θέλαμε να κάνουμε τη Super League, η πανδημία μάς έδωσε επείγουσα ανάγκη: τώρα είμαστε όλοι κατεστραμμένοι στο ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει για να είναι πιο ελκυστικό παγκοσμίως. Αντί να συνεχίσει με το Τσάμπιονς Λιγκ, επειδή έχασε το ενδιαφέρον του όπως είχε συμβεί και το 1950, έρχεται αλλαγή, ακόμη και με τη FIFA και την UEFA να είναι εναντίον της. Αλλά έτσι άλλαξε το ποδόσφαιρο.

Το ελκυστικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι οι αγώνες μεταξύ μεγάλων συλλόγων. Έτσι η αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αυξάνεται και δημιουργούνται περισσότερα έσοδα. Δεν είναι μόνο οι πλούσιοι που θέλουν την ESL. Το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο, επειδή είναι σε μια κρίσιμη στιγμή.

Θα γίνει σαν μια πυραμίδα, διότι εμείς οι μεγάλοι σύλλογοι θα έχουμε περισσότερα χρήματα και θα μπορέσουμε να τα επενδύσουμε αγοράζοντας παίκτες. Εάν τα μεγάλα κλαμπ χάσουν τα χρήματά τους όπως συμβαίνει, ολόκληρο το σύστημα ποδοσφαίρου θα καταρρεύσει, όπως και το Champions League.

Η ESL δεν είναι κλειστό πρωτάθλημα, δεν είναι απολύτως αλήθεια. Όποιος κερδίσει τα πέντε διαθέσιμα σημεία θα μπορεί να παίξει με τις άλλες καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Θα μιλήσουμε με την UEFA, όπως είπαμε στη δήλωσή μας. Πρέπει να συζητήσουμε με την UEFA τα 5 σημεία που είναι διαθέσιμα στην ESL. Η UEFA εργάζεται στη νέα μορφή του UCL, αλλά ειλικρινώς δεν το καταλαβαίνω. Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο.

Η UEFA είναι μονοπώλιο, αλλά πρέπει να είναι πιο διαφανής. Εμείς θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 20 χρόνια, είναι σε μια εποχή σοβαρού κινδύνου. Εάν νικήσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ λαμβάνουμε 120 έως 130 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA, αλλά με τη Σούπερ Λίγκα θα κερδίσουμε πολύ περισσότερα.

Αν οι παίκτες θα αποκλειστούν από διεθνείς διοργανώσεις και τις εθνικές ομάδες σύμφωνα με την UEFA; Μην ανησυχείτε, αυτό δε θα συμβεί. Δε θα αποκλειστούν αν συμμετάσχουν στην ESL.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι ως οι άλλοι σύλλογοι της Super League δε θα αποκλειστούν από το Champions League ή τα εγχώρια πρωταθλήματα. 100%, είμαι σίγουρος. Αδύνατο. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Ο νόμος μάς προστατεύει. Αυτό είναι αδύνατο».

Τέλος, ο Πέρεθ τόνισε πως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι, όπως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ, δε θα αποκλειστούν από τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League.

«Αδύνατο, μπορώ να το διαβεβαιώσω. 100%. Σίγουρα!»

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024