Εξηγήσεις από τον Ε. Τσακαλώτο αν έλαβε ή όχι εντολές από τον Αλ. Τσίπρα να καταθέσει χαριστική τροπολογία για φορολοαπαλλαγές προκειμένου να ικανοποιηθεί αίτημα της CCC που χρηματοδότησε τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Εξηγήσεις από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αν έλαβε ή όχι εντολές από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει χαριστική τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019 που προέβλεπε την ένταξη των εμπορικών εταιρειών στο φορολογικό καθεστώς τον ναυτιλιακών εταιρειών.

Κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής

Σύμφωνα με την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στην προανακριτική επιτροπή για το Νίκο Παππά, η παραπάνω τροπολογία ήταν αίτημα της CCC η οποία εταιρεία μέσω εικονικής σύμβασης με τον Χρήστο Καλογρίτσα του έδωσε 3 εκατομμύρια ευρώ για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής κάνει λόγο η ΝΔ τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσακαλώτος που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα; Όποια κι αν είναι η απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μάρτυρας Κ. Τόμπρας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική της Βουλής, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συναλλαγής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενέταξε με τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019, τις εμπορικές εταιρείες του αναγκαστικού νόμου 89/1967 στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών προκειμένου να απαλλαγούν από την φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά.

»Ένα κανονικό πάρε-δώσε δηλαδή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο νόμο, 4605 και στα άρθρα 38 και 39 της 1ης Απριλίου 2019 επιβεβαιώνονται απολύτως αυτά που λέει ο μάρτυρας. Πράγματι υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις με αυτό το περιεχόμενο. Πρόκειται για μια κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής.

»Ο κ. Τσακαλώτος που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα; Όποια κι αν είναι η απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr