Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θ. Σκυλακάκης για τεκμήρια : Δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους οι πληγέντες

Θ. Σκυλακάκης για τεκμήρια : Δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους οι πληγέντες

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως αν και δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις, όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία θα έχουν μία διαφορετική αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο ζήτημα

Όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ANT1.

Ουσιαστικά, ο ίδιος αναφέρθηκε στα τεκμήρια διαβίωσης, προσθέτοντας πως αν και δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις, όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία θα έχουν μία διαφορετική αντιμετώπιση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να ισχύσει και για την υποχρέωση της πραγματοποίησης δαπανών σε ποσοστό 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές, μόνο που στην περίπτωση αυτή οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με πιο σύνθετα κριτήρια, τα οποία θα είναι και ηλικιακά, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πληρωμές καθώς τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Για την προκαταβολή φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ανέφερε ότι θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τους Θεσμούς, κατά την σημερινή συζήτηση.

Από εκεί και πέρα επεσήμανε ότι θα επανέλθουμε στο καθεστώς των δημοσιονομικών στόχων, είτε αυτό γίνει το 2023 είτε το 2024, με την υποχρέωση για πλεονάσματα τα οποία όμως θα είμαι μικρότερα από αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και σε αυτό το θέμα κατόπιν συνεννόησης με τους Θεσμούς, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι και φέτος θα πληρώσουμε τα ίδια χρήματα με πέρυσι.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024