Η προώθηση της «Ελληνικής Διατροφής» και η προστασία των προϊόντων μας στην τηλεδιάσκεψη Λιβανού με το Ελληνο-Ολλανδικό Επιμελητήριο και την Ολλανδή Πρεσβευτή Stella Roner.

Η προστασία των Ελληνικών προϊόντων όπως το γιαούρτι από απομιμήσεις και παραπλανητικές πρακτικές στις διεθνείς αγορές, καθώς και η προωθούμενη πρωτοβουλία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την εμπρόσθια επισήμανση των τροφίμων, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός με τα μέλη του Ελληνο-Ολλανδικού Επιμελητηρίου με τη συμμετοχή και της Πρεσβευτού της Ολλανδίας στην Ελλάδα Stella Roner

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στοχευμένης συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος στον αγροδιατροφικό τομέα.

Δεδομένων των ισχυρών εμπορικών διμερών δεσμών ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα αγροδιατροφικά προϊόντα, και σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο κ. Λιβανός με την Ολλανδή ομόλογό του κα Schuten στις Βρυξέλλες και την Ολλανδή Πρεσβευτή τον προηγούμενο μήνα, η τηλεδιάσκεψη επικεντρώθηκε σε ζητήματα όπως:

  • η ενίσχυση της ταυτότητας της «Ελληνικής Διατροφής»,
  • η προστασία των Ελληνικών προϊόντων όπως το γιαούρτι από απομιμήσεις και παραπλανητικές πρακτικές στις διεθνείς αγορές,
  • η προωθούμενη πρωτοβουλία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την εμπρόσθια επισήμανση των τροφίμων,
  • ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα,
  • καινοτόμες και βιώσιμες καλλιεργητικές μεθόδους,
  • δυνατότητες χρηματοδοτικής υποστήριξης επενδύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και
  • η αντιμετώπιση των πολύπλευρων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Λιβανός στην παρέμβασή του τόνισε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε πρωτοβουλίες που αφορούν σε νέους αγρότες, με ισχυρή καινοτομική και βιώσιμη διάσταση, καθώς και στην προώθηση συμπράξεων και συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον πρωτογενή τομέα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr