Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota bZ4X Concept: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Toyota bZ4X Concept: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Η Toyota γράφει το πρώτο κεφάλαιο της νέας της ηλεκτροκίνητης ιστορίας της η οποία θα ξεκινήσει με ένα αιχμηρού σχεδιασμού SUV στο μέγεθος του RAV4 το οποίο αναμένεται ως έκδοση παραγωγής από το 2022.

Η ιαπωνική φίρμα προετοιμάζει την ηλεκτρική της αντεπίθεση η οποία θα έχει ως αφετηρία το πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV bZ4X που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Σαγκάης και σύμφωνα με τις συστάσεις θα αποτελέσει το πρώτο από τα επτά συνολικά ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα προστεθούν στην γκάμα της Toyota έως το 2025.

Στην αθέατη πλευρά του αιχμηρής αισθητικής πρωτοτύπου παρεπιδημεί η ηλεκτρική μετεξέλιξη της ευέλικτης αρχιτεκτονικής του ιαπωνικού ομίλου με τα διακριτικά e-TNGA ενώ, με δεδομένο ότι το b4ZX αποτελεί προϊόν συνεξέλιξης της Toyota με την Subaru, η τελευταία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στο σύστημα τετρακίνησης.

Προς το παρόν η Toyota δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για τις διαστάσεις του b4ZX, σημειώνοντας μόνο ότι πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους SUV, ανάλογου αποτυπώματος με το RAV4. Επίσης χάρη στις γνώριμες αρετές της ηλεκτροκίνητης διάταξης, οι εσωτερικοί χώροι προδιαγράφονται ανώτερης κατηγορίας των εξωτερικών διαστάσεων.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, είναι προφανές ότι η Toyota ξεκινά την ηλεκτροκίνητη της γκάμα πάνω στο παράδειγμα των έντονων ακμών του επιτυχημένου C-ΗR, διανθίζοντας την εικόνα του επιβλητικού SUV με γυαλιστερά μαύρα πλαστικά στις λεπτομέρειες και στους θόλους.

Βέβαια όπως κάθε concept car που σέβεται τον εαυτό του διαθέτει και ορισμένα υπερβατικά στοιχεία όπως τα φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή στην προκειμένη περίπτωση.

Η μεγαλύτερη υπέρβαση στην προκειμένη περίπτωση προέρχεται από το εσωτερικό το οποίο απέχει σημαντικά από τα συνήθη πρότυπα παραγωγής της Toyota θυμίζοντας περισσότερο μαχητικό αεροσκάφος. Η τεχνολογία steer-by-wire έχει εξαλείψει την ανάγκη ενός στρογγυλού τιμονιού το οποίο έχει αντικατασταθεί από το φουτουριστικό βολάν που θυμίζει videogame όπως και η οθόνη που επιτελεί τον ρόλο του ψηφιακού οργάνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota σχεδιάζει όντως να περάσει στην παραγωγή το συγκεκριμένο layout τιμονιού ξεκινώντας από την Κίνα.

Η Toyota δεν έχει δημοσιοποιήσει τεχνικά χαρακτηριστικά για τη διαφαινόμενη έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού SUV η οποία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναμένεται από το 2022. Εξίσου δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν και επιπλέον ηλεκτροκίνητα πρωτότυπα δια χειρός Toyota η οποία έχει κατοχυρώσει πολλαπλούς αριθμούς με το πρόθεμα bz το οποίο προκύπτει από τα αρχικά Beyond Zero.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024