Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός-Αυστρία : Πρόθυμοι να εμβολιάσουν πολίτες οι φαρμακοποιοί - Μείνετε στις αρμοδιότητές σας, λένε οι γιατροί

Κοροναϊός-Αυστρία : Πρόθυμοι να εμβολιάσουν πολίτες οι φαρμακοποιοί – Μείνετε στις αρμοδιότητές σας, λένε οι γιατροί

Αρνητικό είναι το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο ως προς την ανακοίνωση του Αυστριακού Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών, ότι τα φαρμακεία σε ολόκληρη την Αυστρία είναι έτοιμα να προσφέρουν άμεσα στον πληθυσμό εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού

Αρνητικό είναι το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο ως προς την χθεσινή (σ.σ. 18/4) ανακοίνωση του Αυστριακού Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών, ότι τα φαρμακεία σε ολόκληρη την Αυστρία είναι έτοιμα να προσφέρουν άμεσα στον πληθυσμό εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών στη χώρα.

Να παραμείνουν οι φαρμακοποιοί στις αρμοδιότητές τους, ζήτησε την Δευτέρα ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου, Τόμας Σέκερες, επισημαίνοντας ότι, ούτως ή άλλως, αυτή τη στιγμή, οι γιατροί που επιθυμούν να εμβολιάσουν ξεπέρασαν κατά πολύ την ποσότητα των διαθέσιμων  εμβολίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνον οι γιατροί έχουν την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη και την απαραίτητη υποδομή, «τόσο κοντά στους τόπους κατοικίας, όσο και στις γραμμές εμβολιασμού» και ως εκ τούτου πρόσθετοι σταθμοί εμβολιασμού είναι «απολύτως περιττοί, όπως τόνισε.

Επιπλέον, κατά την άποψή του, οι φαρμακοποιοί δεν έχουν ολοκληρώσει ιατρικό πτυχίο και, εξάλλου, πέρα από την παροχή πληροφοριών και συμβουλών σχετικά με τα εμβόλια, θα μπορούσε να χρειαστεί κατάλληλη παρέμβαση σε περίπτωση «σπάνιων, σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων» και ως εκ τούτου κανένας δεν χρειάζεται «άσκοπους πειραματισμούς».

Σε συνέντευξή της, πάντως, η πρόεδρος του Αυστριακού Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών, Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ, είχε τονίσει ότι, εάν αυτό είναι επιθυμητό, τα φαρμακεία στη χώρα είναι έτοιμα να προσφέρουν άμεσα στον πληθυσμό εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών.

Το ότι τα φαρμακεία είναι σε θέση να αναλάβουν εμβολιασμούς, το απέδειξαν ήδη, διοργανώνοντας σε ελάχιστο χρόνο τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, επεσήμαινε η ίδια, αφήνοντας να εννοηθεί  ότι διαθέτουν επιστημονικά εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο παρέχει ήδη συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σχέση με τους εμβολιασμούς, έχοντας στο σύνολό του πολύ καλή κατάρτιση.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών, οι περισσότεροι από τους συναδέλφους της έχουν ήδη τη θεωρητική κατάρτιση γι’ αυτό, ενώ πολλοί έχουν επίσης πρακτική εκπαίδευση. Όσο για τους άλλους, μπορεί επίσης να γίνει σε λίγες ημέρες και αυτό θα επέτρεπε στα φαρμακεία να ξεκινήσουν αμέσως, εάν υπάρξει έκκληση από την πολιτική ηγεσία.

Σε απάντηση στην ένσταση των γιατρών, που θέλουν να κρατήσουν τον εμβολιασμό στα χέρια τους και αρνούνται να τον επεκτείνουν στα φαρμακεία, η Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ παρατήρησε ότι, σε πολλές χώρες και πιο πρόσφατα στη Γαλλία εμβολιασμοί γίνονται και από τους δύο, ενώ οπουδήποτε πραγματοποιείται εμβολιασμός στα ιατρεία και στα φαρμακεία, το ποσοστό εμβολιασμού είναι υψηλότερο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024