Ο Χιροφούμι Γιοσιμούρα, ο νομάρχης στην Οσάκα, δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορδονιού, καθώς χθες Κυριακή επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.220 κρούσματα του SARS-CoV-2, νέο ρεκόρ.

Η Οσάκα, η τρίτη πολυπληθέστερη νομαρχία του ιαπωνικού αρχιπελάγους, όπως και αρκετές άλλες, βρίσκονται σε κατάσταση «σχεδόν» εκτάκτου ανάγκης, που σημαίνει ότι εφαρμόζουν στοχευμένα μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

«Θα έπρεπε να βλέπουμε τους καρπούς αυτών των μέτρων τώρα, αλλά αντί γι’ αυτό» καταγράφηκε «ρεκόρ κρουσμάτων», τόνισε ο νομάρχης σε δημοσιογράφους στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε ψηφιακά. «Οι υπηρεσίες υγείας είναι σε τρομερή κατάσταση, και αποφασίσαμε πως χρειάζεται να επιβληθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», εξήγησε.

Συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας, η Ιαπωνία καταγράφει ως εδώ σχεδόν 9.600 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 535.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο