Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προτεραιότητα η αποκατάσταση της Διώρυγας της Κορίνθου

Προτεραιότητα η αποκατάσταση της Διώρυγας της Κορίνθου

Ο σχεδιασμός του Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας

Σε πρώτη προτεραιότητα θέτει η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας την αποκατάσταση της Διώρυγας της Κορίνθου αλλά και γενικότερα στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ε.Ε.ΣΥ.Π., Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, η Διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα από τα εμβληματικά έργα στη νεώτερη ιστορία μας, τονίζοντας ότι παράλληλα, με το  σχέδιο αποκατάστασης θα εκπονηθεί και σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση της Διώρυγας στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά  και στην οικονομία της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διελεύσεις πλοίων στη Διώρυγα της Κορίνθου σε περίοδο κανονικότητας  (έτος 2019) ανήλθαν σε 11.417 σημειώνοντας αύξηση +7,5%, ενώ το 55% αυτών είναι συσχετισμένο με την τουριστική δραστηριότητα, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία του έργου ευρύτερα για την περιοχή και τη δυναμική του με το πέρας των έργων αποκατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητριάδης μετείχε στην αντιπροσωπεία του Πρωθυπουργού όταν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Διώρυγα για να ενημερωθεί για την πορεία αποκατάστασης της λειτουργίας της, αλλά και αφετέρου στις συνομιλίες με τις εμπλεκόμενες αρχές (Ανώνυμη Εταιρία Διώρυγας Κορίνθου, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Κορίνθου) σχετικά με τον περαιτέρω αναπτυξιακό ρόλο της.

Ο κ. Δημητριάδης απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της λειτουργίας της Διώρυγας, που είναι κλειστή από τον περασμένο Ιανουάριο λόγω καταπτώσεων. Σημειώνεται ότι ο κ. Δημητριάδης, επανέλαβε, σχετικά με τους εργαζόμενους, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις θέσεις εργασίας και τόνισε ότι το Υπερταμείο εγγυάται την πλήρη κάλυψη της μισθοδοσίας τους για όσο διάστημα χρειαστεί, καθώς η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024