Εξαιρείται το ελαιόλαδο και τα ΠΟΠ προϊόντα από το Nutri-Score
Υπερψηφίστηκε από τις Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και Εμπορίου της ΕΕ σχετική τροπολογία.
Την εξαίρεση του ελαιόλαδου και των ΠΟΠ/ΠΓΕ, ΕΠΙΠ προϊόντων από την υποχρέωση επισήμανσης από το Nutri – Score προβλέπει τροπολογία, που υπερψηφίστηκε από τις Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και Εμπορίου της ΕΕ.
Η εν λόγω τροπολογία, υπήρξε πάγιο αίτημα των Ελλήνων μεταποιητών, και αποτελεί θετική εξέλιξη για τις ελληνικές εξαγωγές, για τους Έλληνες αγρότες και μεταποιητές, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα τους εξαίρεσης από την υποχρέωση επισήμανσης από το Nutri-Score του ελαιολάδου, προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, ΕΠΙΠ και μονοσυστατικών τροφίμων.
Συγκεκριμένα, στο σχετικό σχέδιο γνωμοδότησης της τροπολογίας, προβλέπεται η διερεύνηση της ανάγκης εφαρμογής ειδικών όρων και εξαιρέσεων για ορισμένες κατηγορίες τροφίμων ή τρόφιμα, όπως το ελαιόλαδο, ή όσα καλύπτονται από ΠΟΠ/ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, καθώς και προϊόντα που αποτελούνται από ένα μόνο συστατικό.
Την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας από τις Επιτροπές Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και Εμπορίου, με 30 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 2 αποχές χαιρετίζουν με δήλωσή τους ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σημειώνεται ότι ήδη ο κ. Κεφαλογιάννης έχει αποσπάσει τη δέσμευση της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, κ. Στέλλας Κυριακίδου ότι δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με το ζήτημα της προωθούμενης νομοθετικής πρότασης για το σύστημα Nutri-Score, με σχετική ερώτηση του.
Όπως επισημαίνουν οι δύο ευρωβουλευτές «το Nutri-Score τιμωρεί ελληνικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, υποδεικνύοντας στους ευρωπαίους καταναλωτές ότι το κραμβέλαιο ή το λάδι καρύδας ή ακόμα και ανθρακούχα ποτά χωρίς ζάχαρη ως προτιμότερες επιλογές».
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»
- Μέση Ανατολή: 25 δισ. δολάρια έχει κοστίσει ο πόλεμος στις εταιρείες – Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται
- Έχω παιδιά: Πώς να γίνεις cool;
- Ρόδος: Μαρτυρία σοκ για το τροχαίο δυστύχημα – «Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς»
- Κεφαλονιά: Σε βαρύ κλίμα το 40ήμερο μνημόσυνο για τη 19χρονη Μυρτώ – Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της
- Γαλλία: Δέκα νέα φερόμενα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν εμφανίστηκαν σε έρευνα
- Ροντινέι: «Ο Ολυμπιακός θα γυρίσει πιο δυνατός – Είμαστε και πάντα θα είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα»
- Ryanair: Τα σχέδιά της για το σενάριο του «Αρμαγεδδώνα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442