Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαιρείται το ελαιόλαδο και τα ΠΟΠ προϊόντα από το Nutri-Score

Εξαιρείται το ελαιόλαδο και τα ΠΟΠ προϊόντα από το Nutri-Score

Υπερψηφίστηκε από τις Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και Εμπορίου της ΕΕ σχετική τροπολογία.

Την εξαίρεση του ελαιόλαδου και των ΠΟΠ/ΠΓΕ, ΕΠΙΠ προϊόντων από την υποχρέωση επισήμανσης από το Nutri – Score προβλέπει τροπολογία, που υπερψηφίστηκε από τις Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και Εμπορίου της ΕΕ.

Η εν λόγω τροπολογία, υπήρξε πάγιο αίτημα των Ελλήνων μεταποιητών, και αποτελεί θετική εξέλιξη για τις ελληνικές εξαγωγές, για τους Έλληνες αγρότες και μεταποιητές, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα τους εξαίρεσης από την υποχρέωση επισήμανσης από το Nutri-Score του ελαιολάδου, προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, ΕΠΙΠ και μονοσυστατικών τροφίμων.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό σχέδιο γνωμοδότησης της τροπολογίας, προβλέπεται η διερεύνηση της ανάγκης εφαρμογής ειδικών όρων και εξαιρέσεων για ορισμένες κατηγορίες τροφίμων ή τρόφιμα, όπως το ελαιόλαδο, ή όσα καλύπτονται από ΠΟΠ/ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, καθώς και προϊόντα που αποτελούνται από ένα μόνο συστατικό.

Την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας από τις Επιτροπές Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και Εμπορίου, με 30 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 2 αποχές χαιρετίζουν με δήλωσή τους ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι ήδη ο κ. Κεφαλογιάννης έχει αποσπάσει τη δέσμευση της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, κ. Στέλλας Κυριακίδου ότι δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση σχετικά με το ζήτημα της προωθούμενης νομοθετικής πρότασης για το σύστημα Nutri-Score, με σχετική ερώτηση του.

Όπως επισημαίνουν οι δύο ευρωβουλευτές «το Nutri-Score τιμωρεί ελληνικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, υποδεικνύοντας στους ευρωπαίους καταναλωτές ότι το κραμβέλαιο ή το λάδι καρύδας ή ακόμα και ανθρακούχα ποτά χωρίς ζάχαρη ως προτιμότερες επιλογές».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024