Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πήρε το Κύπελλο η εντυπωσιακή Μπάρτσα (4-0) - Δείτε τα γκολ

Πήρε το Κύπελλο η εντυπωσιακή Μπάρτσα (4-0) – Δείτε τα γκολ

Μια καταιγιστική Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο, διέλυσε την Μπιλμπάο με 4-0 και κατέκτησε το Copa Del Rey. Δυο γκολ ο Μέσι, από ένα Ντε Γιονγκ και Γκριεζμάν για τους μπλαουγκράνα που έφτασαν τις 31 κατακτήσεις.

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Μπιλμπάο, όμως στο δεύτερο μέρος με μια επιβλητική εμφάνιση κατατρόπωσε τους Βάσκους, νίκησε με 4-0 και στέφθηκε Κυπελλούχος Ισπανίας για 31η φορά στην ιστορία της. Οι μπλαουγκράνα κυριάρχησαν στην επανάληψη και σκόραραν και τα τέσσερα γκολ σε διάστημα 12 λεπτών (60′-72′), με τον Γκριεζμάν να ανοίγει τον χορό και τους Ντε Γιονγκ και Μέσι (2) να ακολουθούν, σε ένα φανταστικό 45λεπτο από τους Καταλανούς.

Από την άλλη η Μπιλμπάο αρκέστηκε από το ξεκίνημα του ματς δευτερεύοντα ρόλο, με την κατοχή μάλιστα να φτάνει ακόμη και στο 86% για την Μπάρτσα. Οι Βάσκοι άντεξαν για 60 λεπτά στο «σφυροκόπημα» της Μπαρτσελόνα, όμως ο Γκριεζμάν έλυσε τον… γρίφο και από εκεί και μετά η Μπιλμπάο παραδόθηκε στις ορέξεις του Μέσι και της παρέας του. Η ομάδα της Καταλονίας λοιπόν έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του 31ου τροπαίου του «Βασιλιά» και παρέμεινε φυσικά πολυνίκης του θεσμού, με την Μπιλμπάο να την ακολουθεί με 23 κατακτήσεις.

Όσον αφορά το ματς, η Μπαρτσελόνα πήρε τα ηνία από την αρχή και από το 4ο μόλις λεπτό ο Ντε Γιονγκ σημάδεψε δοκάρι μετά από πάσα του Μέσι ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ντεστ έπιασε το σουτ με το αριστερό αλλά αστόχησε για εκατοστά. Στο 12ο λεπτό μετά από γέμισμα στην περιοχή ο Μαρτίνεθ αστόχησε από κοντά ενώ στο 21’ ο Σιμόν έσωσε μετά από σουτ του Μέσι. Στο 48ο λεπτό ο Σιμόν έσωσε μετά από πλασέ του Γκριεζμάν και στο 42’ ο Βάσκος κίπερ είπε όχι και σε σουτ του Μπούσκετς μέσα από τη μικρή περιοχή.

Τελικά στο 60ο λεπτό ο Ντε Γιονγκ σέντραρε από δεξιά και ο Γκριεζμάν εξ επαφής πλάσαρε για το 0-1 ενώ στο 63’ o Άλμπα έβγαλε έξυπνη σέντρα από αριστερά και ο Ντε Γιονγκ με κεφαλιά ψαράκι έγραψε το 0-2. Στο 67’ ο Τερ Στέγκεν έσωσε μετά από σουτ του Ραούλ Γκαρσία και στο επόμενο λεπτό ο Μέσι έκανε όμορφη ενέργεια στα δεξιά της περιοχής και πλάσαρε με το αριστερό για το 0-3. Μάλιστα στο 72ο λεπτό μετά από γύρισμα του Άλμπα από αριστερά ο Μέσι με πλασέ από το πέναλτι, έγραψε το 0-4. Στο 84ο λεπτό η κεφαλιά του Ραούλ Γκαρσία πέρασε λίγο έξω ενώ στο 86′ ο Γκριεζμάν πέτυχε και πέμπτο γκολ το οποίο ακυρώθηκε.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Μπαλενθιάγα, Γεράι (66’ Γιούρι), Μαρτίνεθ, Ντε Μάρκος, Ουνάι Λόπεθ (66’ Oυνάι Νούνιεθ), Μουνιαΐν (46’ Λέκουε), Ντάνι Γκαρσία, Μπερενγκέρ (53’ Βέσγα), Ραούλ Γκαρσία, Ουίλιαμς (66’ Βιγιαλίμπρε)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (88′ Ντεμπελέ), Πικέ (80’ Μορίμπα), Λενγκλέ, Ντεστ (74’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Μπούσκετς, Πέδρι (80’ Αραούχο), Άλμπα, Μέσι, Γκριεζμάν (88′ Μπρέθγουεϊτ)

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024