Νίκη με ανατροπή για Σαμπντόρια (3-1), αποχαιρετά το Καμπιονάτο η Κροτόνε (1-2)
Η Σαμπντόρια μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο μεταμορφώθηκε και πήρε τη νίκη επί της Βερόνα (3-1), ενώ η Κροτόνε υπέστη μια ακόμη ήττα από την Ουντινέζε (1-2) και βλέπει… Serie B.
Έπειτα από δύο αρνητικά αποτελέσματα η Σαμντόρια έβγαλε αντίδραση και παρότι βρέθηκε να χάνει, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε της Βερόνα (3-1) σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι.
Νωρίτερα, η Κροτόνε υπέστη την 5η διαδοχική της ήττα από την Ουντινέζε (1-2) παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον οι ελπίδες της για παραμονή στο Καμπιονάτο είναι ελάχιστες.
Σαμπντόρια – Βερόνα 3-1
Η Βερόνα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 13′ ο Λάζοβιτς με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν εξελίχθηκνα πολύ καλά για τους φιλοξενούμενους.
Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 46′ ο Γιάνκτο έφερε το ματς στα ίσια. Στο 72′ ήρθε η ολική ανατροπή με πέναλτι του Γκαμπιαντίνι, ενώ ύστερα από 10 λεπτά ο Θόρσμπι διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Η Ουντινέζε αν και αδιάφορη βαθμολογικά μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές μόλις στο 14΄, ενώ στο 41′ δικαιώθηκε και μετά από τρομερή επέμβαση του Κόρντατζ σε σουτ του Νεστορόβσκι, ο Ντε Πολ πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.
Οι γηπεδούχοι παρόλο που δεν είχαν καλή εικόνα έφεραν το ματς στα ίσια στο 67′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίμι, όμως δεν κατάφεραν για ακόμη μια φορά να μην ηττηθούν. Στο 74′ ο Ντε Πολ μετά από ένα υπέρχο κατέβασμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Μεγάλος ΟΦΗ, νίκησε με 3-2 τον ΠΑΟΚ στην παράταση (2-2 κ.δ.) μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του. Με άδεια χέρια ο Δικέφαλος στα 100 του χρόνια.
Στις καθυστερήσεις του τελικού ο Μαντί Καμαρά έστρωσε την μπάλα στον Γιερεμέγιεφ ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ σε 2-2. Δείτε το γκολ και τα υπόλοιπα τρία.
Έτσι διαμορφώθηκαν τα τέσσερα ζευγάρια στα προημιτελικά των πλέι οφ της Stoiximan GBL – Ξεχωρίζει το ΑΕΚ-Άρης, οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.