Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπολεμικές διαδηλώσεις : «Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία, όχι για στρατό και αστυνομία»

Αντιπολεμικές διαδηλώσεις : «Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία, όχι για στρατό και αστυνομία»

Δυναμικές διαδηλώσεις έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες, φοιτητές και φαντάρους, στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας αντιπολεμικής, αντιμιλιταριστικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης

Δυναμικές διαδηλώσεις έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες, φοιτητές και φαντάρους, στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας αντιπολεμικής, αντιμιλιταριστικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.

«Εκεί βομβαρδισμένοι, εδώ φυλακισμένοι, οι μετανάστες είναι της Γης οι κολασμένοι» και «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία, όχι για στρατό και αστυνομία», φώναξαν εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών στην Αθήνα, που πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

«Αγώνας για ειρήνη και ελευθερία – Στοπ στα πολεμικά σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου», έγραφε το πανό των οργανώσεων ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ-νΚΑ. «Να μη γίνει η χώρα ορμητήριο των φονιάδων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ – Έξω οι βάσεις, οι στόλοι και τα αεροπλανοφόρα – Φιλία και αλληλεγγύη με τους γείτονες μας», το πανό του ΚΚΕ μ-λ.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν επίσης να αποσυρθεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αναδιάρθρωση της Εθνοφυλακής και στη δράση ταγμάτων Εθνοφυλακής στις πόλεις, όπως και στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Θεσσαλονίκη: Συμβολική συγκέντρωση έξω από το Γ Σώμα Στρατού

Στη Θεσσαλονίκη, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου και συνέχισαν προς στο άγαλμα Βενιζέλου, επίσης υπό το βλέμμα αστυνομικών δυνάμεων. «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, όχι στον πόλεμο – ιμπεριαλισμό, έξω οι βάσεις – όχι στους εξοπλισμούς», έγραφε το κεντρικό πανό.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ σταμάτησαν συμβολικά έξω από το Γ Σώμα Στρατού.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και το ΝΑΤΟ, ενώ ζήτησαν να απομακρυνθούν οι βάσεις από την Ελλάδα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στην περιοχή.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν στάση και στο αμερικανικό προξενείο, όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στις επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου.

Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, «όσο προσδένεται η ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ στους ιμπεριαλιστές, άλλο τόσο σκληρή και επικίνδυνη γίνεται για το λαό και τη νεολαία. Γιατί η επιβολή αυτής της πολιτικής και η στοίχιση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια απαιτούν πρώτα και κύρια το τσάκισμα των λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων. Απαιτούν την αδιαμαρτύρητη αποδοχή των ιμπεριαλιστών ως δήθεν προστατών και σωτήρων μας. Απαιτούν «να ματώσουμε ξανά» για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όπως δήλωσε χωρίς ντροπή ο υπουργός Άμυνας, Παναγιωτόπουλος. Δηλαδή, απαιτούν τη μετατροπή του λαού και της νεολαίας σε κρέας για τα κανόνια και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των πολυεθνικών τους και των αστικών τάξεων».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024