Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μελέτη - κοροναϊός : Ένας στους δέκα 20αρηδες κινδυνεύει με επαναλοίμωξη

Μελέτη – κοροναϊός : Ένας στους δέκα 20αρηδες κινδυνεύει με επαναλοίμωξη

Η έρευνα σε περίπου 3.200 νέους, με επικεφαλής τον καθηγητή Στούαρτ Σίλφον της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό πνευμονολογίας "The Lancet Respiratory Medicine", δείχνει ότι όσοι δεν έχουν ποτέ μολυνθεί από τον κορονοϊό, έχουν πενταπλάσιο κίνδυνο να τον κολλήσουν σε σχέση με όσους έχουν ήδη μολυνθεί

Περίπου το 10% -ο ένας στους δέκα- των νέων 18 έως 20 ετών που είχαν στο παρελθόν μολυνθεί από τον κορονοϊό, κινδυνεύουν με επαναλοίμωξη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι μια λοίμωξη Covid-19 και η κατοπινή παρουσία αντισωμάτων δεν παρέχει πλήρη φυσική ανοσία σε όλους, πράγμα που σημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος και σε αυτούς τους ανθρώπους για να ενισχυθεί η ανοσιακή απόκριση του οργανισμού τους, ώστε να αποτραπεί μια νέα λοίμωξη και έτσι να μειωθεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε άλλους.

Η έρευνα σε περίπου 3.200 νέους, με επικεφαλής τον καθηγητή Στούαρτ Σίλφον της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό πνευμονολογίας «The Lancet Respiratory Medicine», δείχνει ότι όσοι δεν έχουν ποτέ μολυνθεί από τον κορονοϊό, έχουν πενταπλάσιο κίνδυνο να τον κολλήσουν σε σχέση με όσους έχουν ήδη μολυνθεί, όμως οι τελευταίοι δεν είναι «άτρωτοι» και μπορεί να κολλήσουν ξανά.

«Καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού εντείνεται, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να κολλήσουν ξανά τον ιό και ακόμη μπορεί να τον μεταδώσουν σε άλλους. Η ανοσία δεν είναι εγγυημένη μετά από μια παρελθούσα λοίμωξη και οι εμβολιασμοί που θα παρέχουν πρόσθετη προστασία, χρειάζονται ακόμη για όσους ήδη πέρασαν Covid-19», τόνισε ο δρ Σίλφον.

Οι διαγνωσμένες περιπτώσεις επαναλοίμωξης είναι σχετικά σπάνιες, αν και οι μη διαγνωσμένες -και σε μεγάλο βαθμό ασυμπτωματικές- μπορεί να είναι αρκετά περισσότερες, ιδίως λόγω της εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και παραλλαγών του κορονοϊού.

Χαμηλότερα επίπεδα αντισωμάτων

Η νέα μελέτη, σύμφωνα με το ΑΠΕ,,  βρήκε ότι όσοι μολύνονται για δεύτερη φορά από τον SARS-CoV-2, έχουν χαμηλότερα επίπεδα αντισωμάτων από όσους δεν μολύνονται ξανά. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι οι περισσότερες επαναλοίμωξης (το 84%) δεν είχαν καθόλου συμπτώματα ή πολύ ήπια, ενώ κανένας άνθρωπος για δεύτερη φορά θετικός στον ιό δεν χρειάστηκε νοσηλεία. Το ιικό φορτίο στους ανθρώπους με επαναλοίμωξη ήταν κατά μέσο όρο το ένα δέκατο όσων μολύνονταν για πρώτη φορά.

Μολονότι η έρευνα έγινε μόνο σε νεοσύλλεκτους πεζοναύτες, οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος επαναλοίμωξης θα ισχύει και σε πολλούς άλλους νέους ενήλικες, αν και το ακριβές ποσοστό επαναμόλυνσης μπορεί να είναι μικρότερο, καθώς σε ένα στρατόπεδο βασικής εκπαίδευσης οι στενές επαφές μεταξύ των νέων ανδρών πιθανώς αυξάνουν την πιθανότητα νέας μόλυνσης του ίδιου ατόμου, σε σχέση με άλλα μέρη.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024