Αυτή την άνοιξη, μια μεγάλη ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων από 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη μεγαλύτερη εκστρατεία παρατήρησης στο φυσικό περιβάλλον με τίτλο «Αναζητώντας κίτρινες πρίμουλες».

Βίντεο

Ένα ανοιξιάτικο λουλούδι γνωστό και ως το λουλούδι του Δαρβίνου. Στην Ελλάδα φυτρώνει σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Δίπλα στον δρόμο, στην άκρη του δάσους, κοντά σε αγρούς και σε λιβάδια.

Το κυνήγι του προς συγκέντρωση στοιχείων παρατήρησης που θα προκύψουν επιδιώκει η ευρωπαϊκή εκστρατεία. Η ιδέα είναι εξαιρετικά απλή και η διαδικασία πολύ ευχάριστη.

Οι ειδικοί αναμένουν πολλές απαντήσεις από το «λουλούδι του Δαρβίνου», καθώς θεωρείται δείκτης για τις αλλαγές που συντελούνται, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπινων παρεμβάσεων στο φυσικό περιβάλλον.

Οι πρίμουλες είναι σημαντικές και για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Βγείτε λοιπόν στη φύση, βρείτε μερικές πρίμουλες στείλτε τις φωτογραφίες σας.

Σε κάθε περίπτωση οι πρίμουλες είναι γνωστά λούλουδια, στο εξωτερικό ως «primula» και πολλοί είναι οι χρήστες του Instagram που τις επιλέγουν για φωτογραφίες.

Φώτο

View this post on Instagram

A post shared by Sarah (@highpeakgarden)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο