Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καραϊβάζ : «Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα» - Αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία του

Καραϊβάζ : «Ήθελαν να του κλείσουν το στόμα» – Αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία του

Τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σχολίασαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος Αστυνόμων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης και ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς, εκφράζοντας μια σειρά από αναπάντητα -μέχρι στιγμής- ερωτήματα που προκύπτουν στην υπόθεση

Τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σχολίασαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος Αστυνόμων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης και ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς, εκφράζοντας μια σειρά από αναπάντητα -μέχρι στιγμής- ερωτήματα που προκύπτουν στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο τρόπος δράσης των εκτελεστών μαρτυρά ότι είναι επαγγελματίες.

«Ο τρόπος που έδρασε ο εκτελεστής δείχνει ότι το έχει ξανά κάνει. Έριξε δεικτικές βολές, πέτυχε 10 σφαίρες στο σώμα, στο κεφάλι και στο λαιμό του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτρόπαιο έγκλημα, τον γάζωσε. Ήταν τραγικό. Είδα την εικόνα του άψυχου σώματος του Γιώργου. Η οικογένεια οφείλει στη μνήμη του Γιώργου, στην οικογένειά του και στην ελληνική κοινωνία να εξιχνιαστεί το έγκλημα» τόνισε.

Εντούτοις, διερωτήθηκε γιατί οι δολοφόνοι επέλεξαν το συγκεκριμένο χώρο και χρόνο για τη δολοφονία.

«Ήταν εκπαιδευμένοι οι δολοφόνοι. Πώς αυτοί οι άνθρωποι διάλεξαν τη στιγμή που υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες; Θεωρώ ότι είχαν ξανά προσπαθήσει. Μου κάνει εντύπωση πώς, ενώ υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες, δεν ανέβαλαν τη δολοφονία. Ο Γιώργος ήταν εύκολο θύμα γιατί είχε συγκεκριμένα δρομολόγια. Ή πήγαινε σπίτι ή σε κάποιες συναντήσεις με φίλους του. Άρα ήταν εύκολο κάποιος που ήθελε να του αφαιρέσει τη ζωή να τον περιμένει και να το βρει μόνο του» δήλωσε.

«Ήθελαν να κλείσουν το στόμα του Γιώργου»

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, οι εκτελεστές «ίσως ήθελαν να κλείσουν το στόμα του Γιώργου, ίσως δημοσίευε ή μιλούσε για κάτι. Ο Καραϊβάζ δεν μιλούσε για τη δουλειά του. Ρώτησα τον γιό του, αν του είχε πει ότι απειλείται από κάτι και μου είπε ποτέ. Δεν μιλούσε για τη δουλειά του».

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Μαντάς, έκανε λόγο για στυγερή δολοφονία που είχε και επικοινωνιακό χαρακτήρα.

«Ήταν μήνυμα που οι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου έστειλαν ευρύτερα στην κοινωνία. Ότι όποιος ενοχλεί θα φεύγει από τη ζωή. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έρχεται σε μια συνέχεια συμβολαίων θανάτων που έχουν εκτελεστεί το τελευταίο διάστημα. Οι σφαίρες στην καρδιά του Γιώργου Καραϊβάζ, είναι σφαίρες στην καρδιά της ελευθερίας του Τύπου» υπογράμμισε.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία μήπως η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ προστεθεί στις ανεξιχνίαστες δολοφονίες των τελευταίων χρόνων.

Τι δείχνει το νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Στο μεταξύ, σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη διακρίνεται η μοτοσυκλέτα με τους δυο δράστες να περνά την οδό Μεγίστης κατά την διαφυγή τους από τον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος, ενώ ο συνοδηγός που φοράει σκούφο και μάσκα κρατάει ξεκάθαρα ακόμη το όπλο στα χέρια του.

Το συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής είναι στην οδό Μεγίστης 77,  1,5 χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου, στο παρκάκι εκεί όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης.

Μέσα σε ένα λεπτό, οι δολοφόνοι είχαν καταφέρει και είχαν διανύσει 1,5 χιλιόμετρο. Είχαν αναπτύξει μάλιστα και αρκετά μεγάλη ταχύτητα και είναι 800 μέτρα μακριά από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος όπου φαίνεται ότι κατέληξαν και από εκεί διέφυγαν προς άγνωστη μέχρι αυτήν την ώρα κατεύθυνση.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι δεν έκρυψε καν το όπλο του μετά την δολοφονία το κρατούσε πάνω του και αυτό είναι αυτό το στοιχείο που έχουν πια στα χέρια τους από το καινούργιο βίντεο.

Ένας λόγος -πιθανώς- είναι ότι ήταν σε ετοιμότητα έτσι ώστε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει, πιθανότατα ίσως είχε αλλάξει και γεμιστήρα γιατί είχε πυροβολήσει δεκατρείς φορές, είχε αδειάσει το όπλο και το σημαντικότερο να μην χάσει καθόλου χρόνο μετά τους πυροβολισμούς ανέβηκε στο μηχανάκι. Ο οδηγός φαίνεται ότι ήταν πάρα πολύ εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο τύπο μοτοσικλέτας με μεγάλη ταχύτητα σε μόλις ένα λεπτό έφτασαν στο σημείο μετά την δολοφονία.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024