Η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στα καθήκοντά της τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η πρώτη τελετή που παραβρέθηκε ήταν στο παλάτι του Ουίνδσορ για την αποχώρηση του William Peel από τη θέση του Λόρδου Chamberlain, ανώτερου αξιωματικού της βασιλικής οικογένειας και πλέον υψηλόβαθμου μέλους του προσωπικού του παλατιού.

Το γραφείο του Λόρδου Chamberlain διοργανώνει τις βασιλικές τελετές και επιμελήθηκε, επίσης, τις λεπτομέρειες για την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, η οποία έχει πάρει την ονομασία Operation Forth Bridge.

Μετά από 14 χρόνια στη θέση αυτή, ο William Peel ανακοίνωσε πέρυσι ότι αποσύρεται, με τον αντικαταστάτη του, Andrew Parker, πρώην επικεφαλής της ΜΙ5, να αναλαμβάνει μόλις μια εβδομάδα πριν τον θάνατο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μόνη της στην κηδεία η βασίλισσα;

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εικάζεται πως η βασίλισσα Ελισάβετ ίσως καθίσει μόνη της στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο, επειδή οι κανόνες για τον κοροναϊό που ισχύουν στη Βρετανία προβλέπουν ότι όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους πρέπει να κρατάνε δύο μέτρα απόσταση από οποιονδήποτε δεν είναι μέλος του νοικοκυριού τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν πληροί τις προδιαγραφές για νια μπει σε κάποια «κοινωνική φούσκα» επειδή δεν ζει μόνη της. Ωστόσο, θα επιτρέπεται να καθίσει δίπλα της κάποιος μέλος του προσωπικού του Κάστρου του Ουίνδσορ.

Στο ναό την ώρα της κηδείας θα επιτραπούν 30 άτομα που θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ενώ θα απαγορεύεται να ψάλλουν.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, μόνο ένας «επαγγελματίας» μπορεί να ψάλλει σε κηδείες και κατ’ εξαίρεση ο αριθμός να αυξηθεί σε τρία άτομα αν κριθεί απολύτως απαραίτητο.

Her Majesty hosted a ceremony in which the Earl Peel formally stood down as Lord Chamberlain, whose office organises royal ceremonies.

Δημοσιεύτηκε από BBC News στις Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο