Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 16χρονο που κρατούσε όπλο-παιχνίδι

ΗΠΑ : Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 16χρονο που κρατούσε όπλο-παιχνίδι

Οι ερευνητές διαπίστωσαν αργότερα πως ο έφηβος είχε μαζί του ένα όπλο παιχνίδι, πιστό αντίγραφο ενός πραγματικού όπλου, το οποίο ο αστυνομικός περιέγραψε ως «μία ρέπλικα που έμοιαζε με πραγματικό όπλο».

Ένα μέλος της πολιτειακής αστυνομίας του Μέριλαντ πυροβόλησε και σκότωσε ένα 16χρονο αγόρι, αφότου ο έφηβος τον σημάδεψε με ένα παιχνίδι όπλο, όπως έγινε αργότερα γνωστό, και κατόπιν τράβηξε μαχαίρι εναντίον του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία διεξάγει σήμερα έρευνα για το περιστατικό, το οποίο συνέβη χθες, περίπου στις 1.30 το μεσημέρι στο Λεοναρντάουν, στο νότιο Μέριλαντ.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τα οποία δεν έχουμε τις απαντήσεις σε αυτό το σημείο», δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής της πολιτειακής αστυνομίας Γούντροου Τζόουνς.

Ο αστυνομικός, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είχε ανταποκριθεί σε δύο κλήσεις σχετικά με έναν «νεαρό που κινείτο ύποπτα» σε μια γειτονιά και ήταν πιθανόν οπλισμένος. Βρήκε τον έφηβο στο δρομάκι μιας κατοικίας «να στέκεται σαν να ετοιμάζεται να πυροβολήσει και να σημαδεύει με ένα όπλο τον αστυνομικό», περιέγραψε ο Τζόουνς.

«Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον νεαρό, τραυματίζοντάς τον», συμπλήρωσε.

Ο έφηβος, που έχει ταυτοποιηθεί ως ο Πέιτον Χαμ, ηλικίας 16 ετών, ο οποίος ζούσε λίγα σπίτια μακρύτερα, τράβηξε στη συνέχεια μαχαίρι, ανέφερε ο αξιωματικός.

«Ο αστυνομικός τον διέταξε να πετάξει το μαχαίρι προτού πυροβολήσει ξανά».

Ο 16χρονος διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολιτειακής αστυνομίας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν αργότερα πως ο έφηβος είχε μαζί του ένα όπλο παιχνίδι, πιστό αντίγραφο ενός πραγματικού όπλου, το οποίο ο Τζόουνς περιέγραψε ως «μία ρέπλικα που έμοιαζε με πραγματικό όπλο».

Ακολουθώντας το αστυνομικό πρωτόκολλο, έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και τα αποτελέσματά της θα κατατεθούν στην εισαγγελία της κομητείας Σεντ Μέρι προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ασκηθούν διώξεις.

Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο σώμα 2 χρόνια και 7 μήνες, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

«Οποιαδήποτε απώλεια ζωής είναι μια τραγωδία. Δεν μπορώ καν να αντιληφθώ πόσο θλιβερό μπορεί να είναι αυτό», υπογράμμισε ο Τζόουνς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024