Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα ψάχνεσαι για την Ψηφιακή Μέριμνα; Μην ψάχνεις άδικα… μάθε εδώ τι θα πάρεις!

Ακόμα ψάχνεσαι για την Ψηφιακή Μέριμνα; Μην ψάχνεις άδικα… μάθε εδώ τι θα πάρεις!

Το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας έχει ανοίξει από την 1η Μαρτίου

Το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας έχει ανοίξει από την 1η Μαρτίου και ήδη πολλοί το έχουν εκμεταλλευτεί και έχουν ανανεώσει τον εξοπλισμό τους. Εσύ ακόμη το σκέφτεσαι;

Η κυβέρνηση ενεργοποίησε το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα”, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που επιδοτεί παιδιά και νέους έως 24 ετών, έτσι ώστε να πάρουν καινούριο υπολογιστή, desktop ή laptop, ή tablet, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν χωρίς πρόβλημα στη νέα πραγματικότητα της τηλεκπαίδευσης και της ψηφιακής σχολικής τάξης!

Το πρόγραμμα αυτό έρχεται υπό τη μορφή ενός voucher αξίας 200 ευρώ, το οποίο μπορείς να “εξαργυρώσεις” αγοράζοντας προϊόντα τεχνολογίας. Σαφώς μπορείς, αν είσαι δικαιούχος, να πάρεις ό,τι σου χρειάζεται, είτε αυτό είναι υπολογιστής είτε απλά… mouse, όμως ο βασικός λόγος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τις οικογένειες οι οποίες δεν έχουν καν υπολογιστή ή tablet στο σπίτι.

Εμείς κοιτάξαμε, κάναμε τις συγκρίσεις μας και… καταλήξαμε σε κάποια προϊόντα από τα Public. Γιατί; Απλώς γιατί… τα Public έχουν τα πάντα. Εκεί βρήκαμε και τεράστιο κατάλογο προϊόντων, αλλά και πολλά άλλα τεχνολογικά, περιφερειακά και αξεσουάρ. Και πρέπει να αναφέρουμε πως μας έκανε καλή εντύπωση και το γεγονός πως τα Public συνεργάζονται με το σωματείο “ΔΕΣΜΟΣ” και δίνουν τεχνολογικό εξοπλισμό, για σχολεία σε απομακρυσμένες ή υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας μας, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να έχουν αίθουσες πληροφορικής!

Λοιπόν, αν ψάχνεις κι εσύ τι θα πάρεις, έχουμε δύο μηχανήματα τα οποία δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σου. Πάμε να τα δούμε.

Laptop: HP 14s-fq0003nv

Όπως συνήθως, οι κωδικοί της HP στα μοντέλα δεν σημαίνουν απολύτως τίποτε, οπότε πρέπει να εξηγήσουμε γιατί μας άρεσε το μοντέλο. Κατ’ αρχήν μας άρεσε για την τιμή του, η οποία είναι στα επίπεδα του “ό,τι πρέπει”, στα 359 ευρώ. Οθόνη στις 14 ίντσες, όχι κάτι το υπερβολικό αλλά ούτε και μικρή, με ανάλυση Full HD. Το λαμπρό σημείο του μηχανήματος είναι ο επεξεργαστής του, AMD 3020e, ο οποίος είναι φτιαγμένος για να καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, ενώ είναι αρκετός για δουλειές γραφείου, μελέτη και γράψιμο εργασιών.

Laptop: Lenovo Touch 14 FHD IPS

Εδώ έχουμε ένα Lenovo, το οποίο έχει σαφώς μεγαλύτερες επιδόσεις (από το προηγούμενο) και μεγαλύτερη τιμή, στα 449 ευρώ, αν θέλεις περισσότερη ισχύ. Επεξεργαστής εδώ είναι ένας AMD A6 9220C αλλά και κάρτα γραφικών Radeon R5, για να μπορείς να έχεις επιδόσεις και σε παιχνίδια. Το laptop της Lenovo βρίσκεται στο ιδανικό σημείο, ισορροπώντας επιδόσεις, δυνατότητες αλλά και τιμή. Θα σου επιτρέψει να έχεις πολλές εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα, χωρίς να κολλάει ποτέ.

Βέβαια, μπορεί να θέλεις tablet και όχι laptop, για να εκμεταλλευτείς την απόλυτη φορητότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ρίξε μια ματιά στα Lenovo M10 και Huawei MediaPad T5, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών ενώ παράλληλα κοστίζουν… ακριβώς τόσο, όσο καλύπτει το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας!

Όμως, μπορείς να ρίξεις κι εσύ μια ματιά στο site του Public και να δεις τι άλλα μοντέλα υπάρχουν διαθέσιμα εντός του προγράμματος Ψηφιακής Μέριμνας! Εμείς σου δώσαμε κάποιες αρχικές προτάσεις. Τώρα μπορείς να κάνεις τις δικές σου επιλογές!

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024