Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που πολίτες περικυκλώνουν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που πολίτες περικυκλώνουν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα πολιτών που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του συντάγματος» βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν στη μητέρα ενός μαθητή του σχολείου, η οποία απαιτούσε να μπει ο γιος της για μάθημα χωρίς να έχει υποβληθεί σε τεστ κοροναϊού.

Βίντεο με το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι ομάδα πολιτών που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του συντάγματος» βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν στη μητέρα ενός μαθητή του σχολείου, η οποία απαιτούσε να μπει ο γιος της για μάθημα χωρίς να έχει υποβληθεί σε τεστ κοροναϊού.

Στο βίντεο φαίνονται οι πολίτες, κάποιοι από τους οποίους φορούν στρατιωτικούς μπερέδες, να ζητούν από αστυνομικό να συλλάβει τον διευθυντή του σχολείου επειδή εφάρμοσε την κείμενη νομοθεσία. Στη συνέχεια ζητούν τα στοιχεία του και δηλώνουν ότι θα του κάνουν μήνυση. Ο αστυνομικός τους λέει να απευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα και μπαίνει στο περιπολικό μαζί με την συνάδελφό του. Τότε οι πολίτες περικυκλώνουν το περιπολικό με σκοπό να μην επιτρέψουν την αποχώρησή του.

Το πλήρωμα του περιπολικού ζήτησε ενισχύσεις.

Σύμφωνα με το thefestival.gr το περιστατικό προκάλεσε συζητήσεις στα υψηλά κλιμάκια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των μελών της ομάδας “θεματοφύλακες του συντάγματος”. Εκτός αυτού δεν αποκλείεται να διαταχθεί ταυτοποίηση των “θεματοφυλάκων” για να τους βεβαιωθούν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024