Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε δίκτυα και ψηφιοποίηση επενδύει η Ιταλία ευρωπαϊκά κονδύλια ανάκαμψης

Σε δίκτυα και ψηφιοποίηση επενδύει η Ιταλία ευρωπαϊκά κονδύλια ανάκαμψης

Το 2019 η Ιταλία ήταν τέταρτη χώρα από το τέλος στην ευρωπαϊκή κατάταξη Ψηφιακής Ανταγωνιστικότητας

Η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να επενδύσει σχεδόν 7 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια ανάκαμψης για την ανάπτυξη οπτικών ινών και άλλων δικτύων ευρυζωνικής πρόσβασης, ποσό αυξημένο κατά 60% σε σχέση με τον προηγούμενο στόχο.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον Φεβρουάριο, αναθεωρεί το εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Αντοχής, το οποίο δικαιούται χρηματοδότηση 206 δισ. ευρώ έως το 2026 από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης των χωρών που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία.

Δύο πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι οι επενδύσεις σε οπτικές ίνες, δίκτυα 5G και δορυφορικές επικοινωνίες θα αυξηθεί στα 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ, από 4,2 δισ. που είχε υπολογίσει η προηγούμενη κυβέρνηση τον Ιανουάριο.

Οι συνολικές επενδύσεις για επιτάχυνση της ψηφιοποίησης αυξάνονται έτσι από τα 46,3 στα 49 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων στη μηχανογράφηση του δημοσίου και της χρηματοδότησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Το 2019 η Ιταλία ήταν τέταρτη χώρα από το τέλος στην ευρωπαϊκή κατάταξη Ψηφιακής Ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με τον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας που υπολογίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση της Ιταλίας συνεχίζει να φέρνει η απελευθέρωση της αγοράς επικοινωνιών, με την κυβέρνηση να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις στο προηγούμενο σχέδιο συγχώνευσης των σταθερών δικτύων της Telecom Italia, πρώην κρατικού μονοπωλίου, και του μικρότερου ανταγωνιστή της Open Fiber.

Η Telekom επιμένει ότι θα πρέπει να ελέγχει πάνω από το 50% του νέου εταιρικού σχήματος, απαίτηση την οποία θα μπορούσαν να μπλοκάρουν οι αντιμονοπωλιακές αρχές.

Μια από τις λύσεις που εξετάζονται είναι να ενωθεί το δίκτυο της Open Fiber με τις υποδομές της Fibercorp, θυγατρικής της Telecom που διαχειρίζεται το δευτερεύον δίκτυο σύνδεσης των κατανεμητών με τα νοικοκυριά.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024