Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Plug-in υβριδικό μέλλον -και- για το Opel Astra

Plug-in υβριδικό μέλλον -και- για το Opel Astra

Οι διαδικασίες προκειμένου το αειθαλές Astra να υποδεχθεί μια ακόμα γενιά του έχουν ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν, θα εξασφαλίσουν στο γερμανικό μοντέλο -και- ηλεκτρική ισχύ.

Το μικρομεσαίο μοντέλο της Opel προετοιμάζεται ήδη να υποδεχτεί τη νέα γενιά του η οποία όπως αποκάλυψε, ο επικεφαλής της γερμανικής φίρμας Michael Lohscheller θα εντάξει στις τάξεις της και plug-in υβριδική έκδοση, ενώ θα διατηρήσει την πρακτική διάσταση που προσφέρει η παρουσία μιας station wagon έκδοσης.

Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στον νεοσυσταθέντα όμιλο Stellanis, αυτό μάλλον δεν προκαλεί εντύπωση με δεδομένη την πρόσφατη αποκάλυψη του «συγγενούς» Peugeot 308 τα τεχνολογικά βήματα του οποίου θα ακολουθήσει το νέο Opel Astra.

«Προφανώς θα αξιοποιήσουμε την ίδια αρχιτεκτονική, στοιχείο το οποίο αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την εταιρεία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά το Νο 1 της Opel συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξει «δεδομένα» μια πρακτική έκδοση με την μορφή ενός station wagon.

Εξίσου δεδομένα λοιπόν το νέο Opel Astra θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, diesel αλλά και plug-in υβριδική τεχνολογία η οποία, κρίνοντας από το γαλλικό ισοδύναμό του, πιθανότατα θα είναι «διπλή» και θα προσφέρεται σε δύο εκδοχές ισχύος 180 και 225 ίππων, εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ. και εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτό που προς το παρόν δεν έχει επισημοποιηθεί είναι κατά πόσο το Opel Astra θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση όπως και το Peugeot 308. Βέβαια κρίνοντας από την ηλεκτρική αντεπίθεση της Opel η οποία περιλαμβάνει το Corsa, επιβατικά vans και φυσικά το Mokka η λογική επιβάλλει ότι το μικρομεσαίο Opel θα ακολουθήσει την ηλεκτρική οδό.

Όπως και να έχει, δεδομένο είναι ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σύντομα μιας και η νέα γενιά του Astra έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2022.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024