Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αλβανία με την παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από το κυβερνητικό κόμμα του πρωθυπουργού Εντι Ράμα, όπως καταγγέλλουν τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αλβανία με την παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από το κυβερνητικό κόμμα του πρωθυπουργού Εντι Ράμα, όπως καταγγέλλουν τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Ανευ προηγουμένου

Η αλβανική κυβέρνηση προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια, καταπατώντας ασύστολα κάθε ελευθερία των πολιτών της χώρας, σημειώνεται στα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει εγκαταστήσει στα κεντρικά του γραφεία υπολογιστές με σκοπό να παρακολουθεί τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών που είναι καταχωρημένα στην αλβανική πλατφόρμα e-Albania, η οποία χρησιμοποιείται για κάθε νόμιμη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων περιέχει τα προσωπικά στοιχεία κάθε αλβανού πολίτη, όπως τον τηλεφωνικό αριθμό, τον αριθμό ταυτότητας, τον αριθμό εκλογικής ενότητας και τα στοιχεία εργασίας για όσους εργάζονται.

Επίσης, διαθέτουν τα στοιχεία για την πολιτική τοποθέτηση των πολιτών που διαμένουν στα Τίρανα.

Η χρήση της βάσης δεδομένων e-Albania από τους αξιωματούχους του Εντι Ράμα και του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Τον δρόμο της δικαιοσύνης

Το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία της αντιπολίτευσης και έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, τη διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες Δευτέρας η Ειδική Εισαγγελία.

Κατηγορούμενο βρίσκεται το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά τις διαρροές για χρήση των απόρρητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας, Arben Kraja, ανέφερε πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την επαλήθευση της υπόθεσης.

Επίσης, δήλωσε πως η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων δεν είναι αρμοδιότητα της Ειδικής Εισαγγελίας, ωστόσο, λόγω της προεκλογικής συγκυρίας, θα ασχοληθεί με τη διαλεύκανση του ζητήματος.

Πηγή: himara.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr