Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποια είναι η θέση των ελληνικών τυροκομικών ειδών στη Γερμανία

Ποια είναι η θέση των ελληνικών τυροκομικών ειδών στη Γερμανία

Tο ελληνικό τυροκομικό προϊόν, λόγω των υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών τοu και της προσιτής τιμής, διεκδικεί χώρο στη γερμανική αγορά.

Κατά 11,8% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές τυροκομικών ειδών προς την γερμανική αγορά το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, η Ελλάδα για το 2020 καταλαμβάνει την έβδομη θέση στους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας  στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων.

Σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου ΟΕΥ στο Βερολίνο, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ελληνική παραγωγή δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα μεγάλα μεγέθη της γερμανικής αγοράς, η οποία παραμένει σε ευρωπαϊκό επίπεδο ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ιδιαίτερα στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων, αναγκαίο είναι για τους Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγείς να χαράξουν πριν την είσοδό τους σε αυτή μια συστηματοποιημένη και χωρίς περιθώρια για απόκλιση στρατηγική, δεδομένου ότι οι μεγάλες γερμανικές αλυσίδες τροφίμων επιβάλλουν ασφυκτικά συμβατικά περιθώρια χρόνων και παράδοσης.

Συγχρόνως, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το ελληνικό τυροκομικό προϊόν, λόγω των υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών του, και της προσιτής τιμής, θα μπορούσε να βρει χώρο σε σημαντικό βαθμό στη γερμανική αγορά σε καταστήματα ντελικατέσεν, σημεία πώλησης premium τροφίμων, που απευθύνονται σε gourmet κοινό υψηλών απαιτήσεων, αλλά και σε καταστήματα βιολογικών ειδών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου ο πληθυσμός είναι σε γενικές γραμμές περισσότερο δεκτικός σε νέες πιο υγιεινές προτάσεις προϊόντων διατροφής και στην υψηλή γαστρονομία.

Να σημειωθεί ότι στην ΕΕ παράγονται 10 εκατομμύρια τόνοι τυριού κάθε χρόνο. Μαζί με την Ελβετία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, η Γερμανία είναι μία από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγούς τυριού στον κόσμο. Τα πιο δημοφιλή τυροκομικά προϊόντα είναι η κρέμα τυρί, το ημίσκληρο τυρί και τα τυριά γκούντα, μοτσαρέλα και ένταμ. Το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών της Γερμανίας αποτελούν τα σκληρά, ημίσκληρα και μαλακά τυριά.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024