Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς πετάμε στα σκουπίδια τα χρησιμοποιημένα self test

Πώς πετάμε στα σκουπίδια τα χρησιμοποιημένα self test

Σε περίπτωση που το self test βγει αρνητικό, απορρίπτεται μαζί με τα λοιπά αστικά απόβλητα

Καθώς τα self test μπαίνουν σταδιακά στην καθημερινότητά μας, δημιουργούνται eρωτήματα αναφορικά με τον τρόπο που θα απορρίπτονται στα σκουπίδια.

Δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το πώς αλλά και το που πετάμε τα χρησιμοποιημένα τεστ σε περίπτωση που βγουν θετικά ή αρνητικά, καθώς δεν ανακυκλώνονται.
Όπως έχει γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή, μάσκες, γάντια μιας χρήσης και άλλα αναλώσιμα που χρησιμοποιεί κανείς για την ατομική του προστασία από τον κορωνοϊό δεν ανακυκλώνονται. Αντίστοιχα, και τα απόβλητα των self test δεν τοποθετούνται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης αλλά στους πράσινους και αφού πρώτα γίνουν τα παρακάτω βήματα.

Σε περίπτωση που το self test βγει αρνητικό, απορρίπτεται μαζί με τα λοιπά αστικά απόβλητα. Τοποθετείται σε πλαστική σακούλα και απορρίπτεται στον κοινό κάδο απορριμμάτων.

Αν το τεστ βγει θετικό, απορρίπτεται από κοινού με τα αναλώσιμα του ασθενούς. Σε σακούλα καλά κλεισμένη η οποία τοποθετείται σε κλειστό κάδο εντός της οικίας και στη συνέχεια σε δεύτερη σακούλα, η οποία κλείνει το ίδιο σφιχτά, χωρίς να γεμίσει υπερβολικά για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτής και απορρίπτεται στον πράσινο ή γκρι κάδο.

Από τα μέσα της εβδομάδας, τα self test είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία της χώρας, αρχικά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που επέστρεψαν σήμερα στα λύκεια της χώρας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024