Καπραβέλος : Μας έχει ξεφύγει η πανδημία – Εχουμε τρεις νεκρούς κάθε ώρα
«Μας έχει ξεφύγει για ακόμη μια φορά η πανδημία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος επισημαίνοντας ότι πρέπει να στραφούμε σε πολλά τεστ και όχι σε περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας
«Η πανδημία έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, δεν το περιμέναμε κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος και πιέζονται αφόρητα τα νοσοκομεία», δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής β´ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.
«Μας έχει ξεφύγει για ακόμη μια φορά η πανδημία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος επισημαίνοντας ότι πρέπει να στραφούμε σε πολλά τεστ και όχι σε περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας. «Έχουμε φτάσει σε μια κόπωση που κάνουμε χαρακίρι», ανέφερε.
Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς κάθε ώρα. «Είναι φρίκη, εικόνες τριτοκοσμικές ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο», σημείωσε.
«Δεν ξέρω πού θα φτάσει η κορύφωση του τρίτου κύματος, έτσι όπως τα βλέπουμε θα φτάσουμε τους 900 με 1.000 διασωληνωμένους τέλος Απριλίου» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική τουρισμού με αυτή την εικόνα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν ήταν οι εμβολιασμοί το τρίτο κύμα θα είχε τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά του δεύτερου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για περισσότερα τεστ.
«Πρέπει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση και να τους απομονώσουμε» συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας θετικό μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά.
«Αν το κάναμε από τον Ιανουάριο, δεν θα είχαμε αυτό το τρίτο κύμα. Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση ελέγχου της πανδημίας», κατέληξε.
- Κέιτ Γουίνσλετ: «Φρίκη» τα φάρμακα αδυνατίσματος, οργή για Botox και fillers – «Γαμ@@@νο χάος. Ξέρουν τι βάζουν μέσα τους;»
- Φως στο Τούνελ: Στην κορυφή της τηλεθέασης
- Ο Ολυμπιακός στην «Αστάνα Αρένα» – Οι δοκιμές στο χορτάρι και το γκολ του Μεντιλίμπαρ (vids)
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην εκδήλωση για τα 140 χρόνια του Ομίλου Ερετών
- Πέτρος Φιλιππίδης: Βγήκε το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την φωτιά στο σπίτι του
- Δήμος Δελφών: Ικανοποίηση για την ίδρυση νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη της Άμφισσας


