Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντίο, Νίκο Δανίκα, έζησες ήσυχα και σπουδαία

Αντίο, Νίκο Δανίκα, έζησες ήσυχα και σπουδαία

Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που έζησε και δημιούργησε χωρίς πολύ θόρυβο έφυγε από την ζωή και βύθισε στο πένθος την καλλιτεχνική κοινότητα

Ο γνωστός και αγαπητός μαέστρος Νίκος Δανίκας, πατέρας του Κωνσταντίνου Δανίκα, του τηλεοπτικού Φανούρη από τις «Άγριες Μέλισσες», έφυγε από την ζωή σήμερα.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από ανάρτησή της στο facebook η θεατρική συγγραφέας Μάρω Μπουρδάκου η οποία ανέφερε συγκεκριμένα:

«Έφυγε» απ’ τη ζωή ο κλασικός μαέστρος της Αθηναϊκής πίστας Νίκος Δανίκας. Με πολλές μεγάλες συνεργασίες στο βιογραφικό του, ο Νίκος Δανίκας υπήρξε για πολλά χρόνια μόνιμος συνεργάτης και μαέστρος του Γιώργου Μαρίνου στο κέντρο «Μέδουσα» με τον οποίο είχαν συνυπάρξει και στο Ciao ANT1, ενώ είχαν καταφέρει να αναπτύξουν και μια αδελφική φιλία.

Μια πορεία γεμάτη. Από το Νέο Κύμα, τον Γιώργο Μαρίνο, τον Σταμάτη Κραουνάκη, το Λάκη Λαζόπουλο και άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες. Γιος του είναι ο γνωστός ηθοποιός Κων/νος Δανίκας, ο «Φανούρης» από τις «Αγριες μέλισσες».»

Ο Νίκος Δανίκας υπήρξε μία από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της τηλεόρασης τη δεκαετία του ’90, έχοντας αναλάβει τη μουσική επένδυση κορυφαίων σόου όπως αυτό που παρουσίαζε ο Γιώργος Μαρίνος. Υπήρξε αντιστάρ διότι, παρά το γεγονός ότι ήταν κορυφαίος στο είδος του, απείχε από κοσμικότητες και δημοσιογραφικά μικρόφωνα.

Σπάνια μιλούσε για τον εαυτό του και την πορεία του ενώ σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του είχε πει για τη ζωή του:

«Αυτή η μαγική ζωή ξεκίνησε σε ένα παλκοσένικο, όπου οι γονείς μου ήταν μπουλουξήδες, η μάνα μου με γέννησε επάνω στο παλκοσένικο μόλις έκλεισε η αυλαία και τελείωσε η παράσταση.

Από αυτούς πήρα το ταλέντο και την αγάπη για την μουσική, σαν παιδί άκουγα επειδή εκεί στα μπουλούκια έπαιζαν μουσική πριν αρχίσει η παράσταση, ο πατέρας μου έπαιζε κιθάρα και ένας άλλος ακορντεονίστας, εκεί ήτανε και τα πρώτα μου βήματα.

Όταν εγκαταστάθηκα πια στην Αθήνα, και πήγα στο Ωδείο, περπατούσα με τα πόδια να πάω στο Ωδείο που ήτανε 2-3 χιλιόμετρα και στην διαδρομή ενορχήστρωνα όλη την ορχήστρα μέσα στο μυαλό μου, δεν χρειαζόμουν ούτε χαρτιά, ούτε μολύβια ή μικρόφωνα που βγήκαν αργότερα. Ήμουνα μουσικός για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, από παιδί άρχισα να παίζω, στην αρχή ακορντεόν και μετά για να γλιτώσω από το βάρος του ακορντεόν πήρα το πρώτο μου keyboard».

Πριν δέκα χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του το εξής:  «Τώρα πια που τα έχω παρατήσει, μόνο με τον Μαρίνο, αν μου δινόταν η ευκαιρία.»

Ο γιος του Νίκου Δανίκα είχε πει σε συνέντευξή του: «Ο Γιώργος Μαρίνος με επηρέασε πολύ στο θέμα της υποκριτικής. Δύο άνθρωποι με επηρέασαν πολύ υποσυνείδητα, ο πρώτος ο παππούς μου κι ο δεύτερος ο Γιώργος Μαρίνος. Ο παππούς μου όταν πηγαίναμε και τον βλέπαμε μας έλεγε μας διηγούνταν ιστορίες και μου είχε κάνει εντύπωση ο τρόπος που μας τις έλεγε. Και μετά έβλεπα τον απόλυτο showman στην Μέδουσα μέχρι 13 ετών και λέω τι μαγικό πράγμα ήταν αυτό»,  είπε ο ηθοποιός.

Ο Δανίκας έγραψε τους στίχους και την μουσική για ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του Γιώργου Μαρίνου:

Ο γνωστός σκηνοθέτης Μεγακλής Βιντιάδης τον αποχαιρέτισε εμφανώς συντετριμμένος:

Νικο Δανικα μου.
Αγαπητε μου.Φιλε μου.Μαεστρο μου.Συνεργατη μου.Χρονια πολλα με τον Γιωργο Μαρινο.Τι να πρωτοθυμηθω!
ΠΟΛΥ ΛΥΠΑΜΑΙ.
Νικο μου……..😭

Δημοσιεύτηκε από Megaklis Vintiadis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Και η Σοφία Βόσσου αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα μέσω ενός post της:

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟ 😥😥😥😥ΝΙΚΟ ΔΑΝΙΚΑ

Δημοσιεύτηκε από Sofia Vossou στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024