«Προφανώς πρέπει να πάμε σε επανέναρξη των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων. Αλλά οποιοδήποτε άνοιγμα πρέπει να είναι τεκμηριωμένο, να προέρχεται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και όχι από κυβερνητική πίεση» δήλωσε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προχειρότητα στο άνοιγμα των σχολείων.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα self – test είναι για εργαστηριακό έλεγχο και όχι για ατομικό, εκτιμώντας ότι δεν θα μπορούν να διαγνώσουν τους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

«Αδυνατώ να καταλάβω τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζει γκρίνια στο άνοιγμα των σχολείων, ενώ πριν μια εβδομάδα γκρίνιαζε για το ότι τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη παραμένουν κλειστά. Δεν σας βρίσκουμε πουθενά» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Και συνέχισε. «Όχι δεν είναι rapid test τα self test. Αποτελούν σοβαρό δείγμα. Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες που τα εισαγάγουν. Λένε ότι είναι στημένος ο διαγωνισμός από τη Siemens, δεν κάθεται, μετά βάζουν αμφιβολίες για τα self – test. O κ. Τσίπρας το Νοέμβριο έλεγε ότι δεν υπάρχει εμβόλιο. Έχουν μια γραμμή κάθε εβδομάδα. Αυτό-αναιρούν αυτά που λένε τις προηγούμενες μέρες».

Μάλιστα, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «γραμμή Λουράντου» στα self – test, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και αστοχίες στη διαχείριση μιας πανδημίας.

«Τα self – test έχουν γίνει lego» απάντησε ο κ. Σαντορινιός.

Εργασιακό νομοσχέδιο
Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να μην το φέρει για ψήφιση σε αυτές τις συνθήκες. «Υπονομεύει τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν είπαμε να βγούμε τα συνδικάτα στους δρόμους. Οι πρόεδροί των συνδικάτων μας έλεγαν ότι θα βγουν».

«Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί και προσκαλεί σε πορείες» απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος. «Όσο και να προσπαθεί δεν μπορεί να κρυφτεί. Είναι μια ανώριμη ακραία ριζοσπαστική πολιτική δύναμη. Οι πολίτες λένε ‘’ευτυχώς που δεν κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρας’’».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο