Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «προφητικό» ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβαζ για την ελληνική μαφία – Πού στρέφονται οι Αρχές για τη στυγερή δολοφονία

Το «προφητικό» ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβαζ για την ελληνική μαφία – Πού στρέφονται οι Αρχές για τη στυγερή δολοφονία

Ο δημοσιογράφος μίλησε για σοκαριστικές δολοφονίες, για εκτελέσεις από  αντίποινα, για δολοφονικά συμβόλαια , αλλά και για την στιγμή που ο υπόκοσμος κήρυξε εκεχειρία για ένα διάστημα.

Σοκ προκαλεί το «προφητικό», όπως έμελλε να αποδειχτεί, ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ για τα συμβόλαια θανάτου στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη το 2018.

Σε αυτό το ρεπορτάζ ο Γιώργος Καραϊβαζ αποκάλυψε πως χύνεται αίμα από την ελληνική μαφία εξαιτίας των συμβολαίων θανάτων.

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ παρουσίασε στο ρεπορτάζ του μία σειρά εκτελέσεων ανθρώπων που είχαν μπει στο στόχαστρο της ελληνικής μαφίας.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για σοκαριστικές δολοφονίες, για εκτελέσεις από  αντίποινα, για δολοφονικά συμβόλαια , αλλά και για την στιγμή που ο υπόκοσμος κήρυξε εκεχειρία για ένα διάστημα.

Κανείς δεν περίμενε τότε πως το αναλυτικό ρεπορτάζ του, το οποίο ξεδιπλώνει την δράση και τον τρόπο σκέψης της μαφίας θα μπορούσε σήμερα να χαρακτηριστεί κατά μία έννοια «προφητικό», καθώς η αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό πίσω από την δολοφονία του να κρύβεται ένα συμβόλαιο θανάτου.

Στο μικροσκόπιο τα ρεπορτάζ του – Ψάχνουν ποιον μπορεί να είχε «ενοχλήσει»

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν στα τελευταία ρεπορτάζ του δημοσιογράφου τα θέματα τα οποία θα μπορούσαν να είχαν «ενοχλήσει» όσους βρίσκονται πίσω από την δολοφονία του.

Κι αυτό γιατί οι δράστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οργάνωσαν και εκτέλεσαν «συμβόλαιο θανάτου» με θύμα τον δημοσιογράφο, τις κινήσεις του οποίου παρακολουθούσαν επί μέρες, τουλάχιστον.

Ήξεραν το δρομολόγιο, τις κινήσεις και τα ωράριά του και του έστησαν την ενέδρα – μέρα μεσημέρι- έξω από το σπίτι του, περιμένοντάς τον να επιστρέψει στην οικογένειά του, έχοντας ολοκληρώσει την δουλειά του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

Ενδεικτικό της αγριότητας του εγκλήματος, πάντως, είναι ότι ο δολοφόνος φέρεται να έριξε και «χαριστική βολή» στον Γιώργο Καραϊβάζ για να μην αφήσει καμία ελπίδα επιβίωσης στο θύμα του.

Αξιωματικοί της αστυνομίας τονίζουν πως από τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες είναι εμφανές πως δεν ήθελαν να τον τρομοκρατήσουν, αλλά να τον σκοτώσουν. Ο τρόπος που τον πλησίασαν, δηλαδή ότι έφτασαν πολύ κοντά, καθώς και το γεγονός ότι τον πυροβόλησαν πολλές φορές, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες τον ήθελαν νεκρό.

Οι ξεχασμένες ενέδρες θανάτου που μπορεί να ρίξουν φως στη δολοφονία του

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα συγκεκριμένο δημοσίευμά του από τις Δεκεμβρίου στο bloko.gr που έχει μπει τις τελευταίες ώρες στο μικροσκόπιο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ για τον προσδιορισμό των κινήτρων και την διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας.

«Η ζωή είναι ένας απροσδιόριστης μορφής και τροχιάς κύκλος. Μέσω δύο ατόμων (σ.σ. από τον ποινικό χώρο) γνώρισα πολύ καλά την παιδιάστικα αφελή μέχρι τότε προσέγγιση μου, στο πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.»

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών εστιάζεται στο συγκεκριμένο σημείο, όχι μόνο γιατί το θύμα της εγκληματικής ενέργειας αναφέρεται σε γνώσεις του σε θέματα διαπλοκής αξιωματούχων με ιδιώτες κλπ.

Εκείνο το οποίο θεωρείται πιο σημαντικό είναι ότι οι αναφερόμενοι δύο «συνομιλητές» του άτυχου συναδέλφου μας έπεσαν θύματα κι αυτοί ενεδρών θανάτου τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι και τον Δεκέμβριο του 2020 στα Βριλήσσια.

Οι επίμαχες αναρτήσεις

Στις 16 Δεκεμβρίου 2020 το θύμα των αδίστακτων εκτελεστών σημείωνε στο site του: «σας ενημερώνουμε λοιπόν πως μία από τις βασικότερες πηγές ενημέρωσης μας για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις πριν από κάθε ετήσια διαδικασία ήταν κατά κύριο λόγο οι συγκεκριμένοι (σ.σ. οι προαναφερόμενοι δολοφονηθέντες ποινικοί). Πολλές φορές μας εξέπληξαν με την ακρίβεια των … «προβλέψεων» τους και ειδικά για τις θέσεις κρίσμου και υψηλού ενδιαφέροντος. Προσέξτε. Αυτό που λέμε και κοινοποιούμε ήταν πως γνώριζαν. Αυτό που δεν ξέρουμε κι αλίμονο δεν θα μας έλεγαν ποτέ, ήταν ο βαθμός της επίδρασης τους πάνω στις κρίσεις και στις τοποθετήσεις».

Εντυπωσιάζει ακόμη ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ σε άλλο δημοσίευμα του τον Νοέμβριο του 2019 αναρωτιόταν γιατί δεν έχει εξιχνιασθεί κανένα από τα συμβόλαια θανάτου (σ.σ. έχουν καταγραφεί περισσότερα από 25 την τελευταία τετραετία), μιλώντας για σκοπιμότητα των αρχών ασφαλείας.

Όπως έγραφε «ποιος τολμά και ποιον συμφέρει να διαλευκάνει έστω και μία από τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις που έχουν το ανεξίτηλο χρώμα του συμβολαίου θανάτου; Και μην μας πείτε για εκείνη του Γιάννη Μακρή (σ.σ. σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Γλυφάδα και συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι δράστες) επειδή ακριβώς βρίσκεται πολύ έξω από το πεδίο της δραστηριότητας που σχετίζεται ή αφορά στο σύστημα. Παλιό ή νέο».

Κι ίσως η τραγική ειρωνεία ότι φαίνεται ότι έπεσε κι ο ίδιος θύμα ενός παρόμοιου εγκληματικού σχεδίου από ποινικούς που διαβλέπουν την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάσει έστω μία από αυτές τις αλλεπάλληλες οργανωμένες δολοφονίες.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024