Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όσλο : Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του έπειτα από εννέα χρόνια

Όσλο : Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του έπειτα από εννέα χρόνια

Σύμφωνα με τους γείτονες, κλείστηκε στον εαυτό του και όταν δεν τον είδαν νόμιζαν ότι είχε μετακομίσει ή μεταφερθεί σε ίδρυμα

Ένας άντρας βρισκόταν νεκρός στο διαμέρισμά του στο Όσλο για εννέα χρόνια πριν ανακαλυφθεί από έναν επιστάτη τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη νορβηγική αστυνομία.

Ο άντρας, που ήταν στα 60 του, είχε παντρευτεί περισσότερες από μία φορές και είχε επίσης παιδιά, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK.

Αλλά σύμφωνα με τους γείτονες, κλείστηκε στον εαυτό του και όταν δεν τον είδαν νόμιζαν ότι είχε μετακομίσει ή μεταφερθεί σε ίδρυμα.

Οι συνθήκες που βρέθηκε και γιατί δεν τον εντόπισαν νωρίτερα

Βρέθηκε μόνο όταν ο επιστάτης ζήτησε από την αστυνομία να ανοίξει το διαμέρισμα, ώστε να μπορέσει να εκτελέσει εργασίες συντήρησης. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο άνδρας πέθανε τον Απρίλιο του 2011, με βάση ένα κουτί γάλα και μια επιστολή που βρέθηκε στο διαμέρισμά του. Μια αυτοψία έδειξε ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

Η σύνταξή του σταμάτησε το 2018 όταν η Νορβηγική Υπηρεσία Εργασίας και Πρόνοιας (NAV) δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά οι λογαριασμοί του συνέχισαν να πληρώνονται αυτόματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του.

H επιθεωρητής της αστυνομίας του Όσλο, Grete Lien Metlid, είπε στο NRK ότι αυτή και οι συνάδελφοί της είχαν σκεφτεί πολλά για το πώς κάποιος θα μπορούσε να είναι νεκρός για τόσο πολύ καιρό χωρίς να έχει βρεθεί.

«Αυτή είναι μια ειδική περίπτωση και μας έκανε να κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί», είπε στο NRK. «Με βάση την εικόνα που έχουμε, ήταν προφανώς ένα άτομο που επέλεξε να έχει λίγη επαφή με άλλους».

Ο Arne Krokan, καθηγητής στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, δήλωσε ότι ο άντρας ήταν απίθανο να είχε πέσει νεκρός για εννέα χρόνια χωρίς να τον ανακαλύψουν, εάν είχε πεθάνει πριν από 30 χρόνια.

Η αποτυχία των νέων τεχνολογικών συστημάτων να σηκώσουν κόκκινες σημαίες όταν κάποιος δεν έδειξε φυσική παρουσία, ήταν «η τιμή που πληρώσαμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες», είπε.

Δημοσιεύτηκε από The Guardian στις Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024