Συνεχίζονται οι δριμείες αντιδράσεις για το «sofagate», το γεγονός δηλαδή ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε προβλέψει να υπάρχει κάποιο κάθισμα για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την επίσκεψή της με τον Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα και έτσι την έβαλε να καθίσει παράμερα σε έναν καναπέ.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι εξευτέλισε την επικεφαλής της Κομισιόν, αποκαλώντας τον μάλιστα «δικτάτορα».
«Διαφωνώ κάθετα με τη συμπεριφορά του Ερντογάν στην πρόεδρο φον ντερ Λάιεν… Η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη και λυπήθηκα πολύ για τον εξευτελισμό που υπέστη η φον ντερ Λάιεν», είπε ο Ντράγκι σύμφωνα με το Reuters.
«Με αυτούς τους δικτάτορες – ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς – να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας», ανέφερε.
Μια βραδιά στο κέντρο της πόλης γεμάτη τραγούδια, ιστορίες και μουσικές που έχουν καθιερώσει την Μαρία Παπαγεωργίου ως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και δημιουργούς της γενιάς της.