Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία : Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία - «Πιθανόν να αυξηθούν οι ασθενείς σε ΜΕΘ»

Γαλλία : Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – «Πιθανόν να αυξηθούν οι ασθενείς σε ΜΕΘ»

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι 5.729 άνθρωποι νοσηλεύονται με κοροναϊο σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το 2021.

Η κατάσταση στα γαλλικά νοσοκομεία παραμένει «σοβαρή», αλλά η Γαλλία αρχίζει να βλέπει κάποιες ενδείξεις βελτίωσης σε περιοχές όπου επέβαλε lockdown πριν από μερικές εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις στα 16 διαμερίσματα όπου είχαμε επιβάλει περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο Ατάλ, σε συνέντευξη Τύπου ύστερα από κυβερνητική σύσκεψη.

Η Γαλλία ελπίζει τώρα ότι οι ταχύτεροι ρυθμοί της εμβολιαστικής της εκστρατείας, σε συνδυασμό με το πανεθνικό lockdown διάρκειας ενός μήνα που βρίσκεται σε ισχύ από τον περασμένο σαββατοκύριακο, θα τη βοηθήσουν να ανακτήσει τον έλεγχο επί της τελευταίας έξαρσης του ιού.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ατάλ δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ,ότι ο αριθμός των ασθενών Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας πιθανόν να αυξηθεί τις ερχόμενες ημέρες.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι 5.729 άνθρωποι νοσηλεύονται με κοροναϊο σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το 2021.

Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης 433 νέους θανάτους στα γαλλικά νοσοκομεία και είπε ότι πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι έχουν τώρα εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων των 9,8 εκατ. που έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024