Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυπαρισσία : Τον σκότωσε για «φουσκωμένο» λογαριασμό - «Ήταν θέμα τιμής»

Κυπαρισσία : Τον σκότωσε για «φουσκωμένο» λογαριασμό – «Ήταν θέμα τιμής»

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από δόλο, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Κατά την μεταφορά του στην εισαγγελία η Αστυνομία απομάκρυνε τον κόσμο υπό τον φόβο αποδοκιμασιών και έντασης.

Να του επιβληθεί η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή ζήτησε ο 72χρονος ο οποίος σκότωσε με περίστροφο τον 39χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Κυπαρισσία.

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να έχει δικηγόρο ή να οριστεί κάποιος από το δικαστήριο και πλέον αύριο στις 12 το μεσημέρι θα απολογηθεί για τις πράξεις του.

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από δόλο, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Κατά την μεταφορά του στην εισαγγελία η Αστυνομία απομάκρυνε τον κόσμο υπό τον φόβο αποδοκιμασιών και έντασης.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αμετανόητος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών δηλώνοντας παράλληλα ότι «ήταν θέμα τιμής» και διευκρινίζοντας ότι η όλη διαφορά ήταν για «φουσκωμένο» λογαριασμό τηλεφώνου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο ηλικιωμένος άνδρας αφού διαπληκτίστηκε κατά την πρώτη επίσκεψη του στο κατάστημα με το θύμα για έναν λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ ύψους 175 ευρώ, έφυγε από το μαγαζί απειλώντας τον 39χρονο ότι θα επιστρέψει αργότερα έχοντας μαζί του το όπλο του.

Λίγο αργότερα, επέστρεψε με ένα ταξί και κρατώντας ένα περίστροφο στα χέρια κατευθύνθηκε προς το κατάστημα του 39χρονου. Εντός του μαγαζιού βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης και δύο γυναίκες υπάλληλοι, ενώ στην είσοδο περίμενε ένας πελάτης για να μπει.

Ο 72χρονος χωρίς να ψελλίσει έστω και μια κουβέντα κινήθηκε με γοργό βηματισμό προς το σημείο που βρίσκονταν το θύμα. Όταν έφτασε σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων σήκωσε το περίστροφο και πυροβόλησε τον 39χρονο στην κοιλιακή χώρα. Η σφαίρα βρήκε το θύμα στην κεντρική αορτή, γεγονός που απέβη μοιραίο για τον 39χρονο πατέρα ενός παιδιού 20 μηνών.

«Ξεψύχησε στα χέρια μου»

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία κατοίκου της Κυπαρισσίας η οποία μίλησε στον Alpha, για τις τελευταίες στιγμές του 39χρονου καταστηματάρχη. «Βλέπω το δράστη να βγαίνει με το όπλο στα χέρια και να λέει στον Κωνσταντίνο “τώρα που σε σκότωσα πάρε τηλέφωνο την αστυνομία που θα μου πεις εμένα ότι με γράφεις”. Συνέχισε να κάνει βόλτες γύρω από το αμάξι μου. Δεν έβγαινα μήπως πυροβολήσει κι εμένα.

Μόλις έφυγε μπήκα μέσα στο μαγαζί και ρώτησα παιδιά χτύπησε κάποιος. Πήγα πίσω από τον πάγκο βρήκα τον Κωνσταντίνο και προσπάθησα να του δώσω κουράγιο. Έπιανα σφυγμό, μέχρι τι στιγμή που τον βάλαμε στο φορείο. Εκεί είδα ότι δεν είχε σφυγμό».

Καρέ – καρέ το έγκλημα

Στις εικόνες που δίνει στη δημοσιότητα ο Alpha, καταγράφονται καρέ – καρέ οι κινήσεις του δράστη, καθώς και η στιγμή της μεταφοράς του 39χρονου με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο…

Ο δράστης έκανε λόγο για «ζήτημα τιμής» λέγοντας πως το θύμα τον έβρισε, την ώρα που υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν ότι ο 39χρονος άνδρας ήταν ευγενικός απέναντί του.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024