Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη υποβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

Τσίπρας: Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη υποβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

«Όπως και άλλα ταξίδια του κ. Μητσοτάκη, η επίσκεψη στη Λιβύη φαίνεται να έγινε χωρίς σοβαρό σχεδιασμό και προετοιμασία από το ΥΠΕΞ, ενώ η όλη εικόνα υποβαθμίζει το κύρος της χώρας μας» αναφέρει ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας

«Ποια ακριβώς ήταν η σκοπιμότητα και ποια τελικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λιβύη; Η επίσκεψη και όσα ειπώθηκαν εκεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό αντιστοιχούν στο κύρος της Ελλάδας και στη σφοδρή αντίθεση της ελληνικής πλευράς στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο;», διερωτάται ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας σχετικά με την χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λιβύη.

Χωρίς σχεδιασμό και προετοιμασία

«Μπροστά στις κάμερες, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στο συγκεκριμένο σύμφωνο, η δε γενικόλογη αναφορά το τοποθετούσε ως δευτερεύον ζήτημα έναντι άλλων, όπως η αποχώρηση ξένων στρατευμάτων από το λιβυκό έδαφος», σχολιάζει, ο κ. Τσίπρας.

Τονίζει δε ότι «όπως και άλλα ταξίδια του κ. Μητσοτάκη, η επίσκεψη στη Λιβύη φαίνεται να έγινε χωρίς σοβαρό σχεδιασμό και προετοιμασία από το ΥΠΕΞ, ενώ η όλη εικόνα υποβαθμίζει το κύρος της χώρας μας».

«Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μετά την επίσκεψη βρισκόμαστε σε καλύτερο ή τελικά χειρότερο σημείο ως προς το πρόβλημα που δημιουργεί το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Κρίνοντας από τις αναφορές των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων φαίνεται να μην ήταν καν το βασικό αντικείμενο, στόχευση και εξαγόμενο της επίσκεψης», σημειώνει και καταλήγει:

«Μήπως στην κυβέρνηση πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα πριν ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπήσει ξανά τη χώρα για κρίσιμα εθνικά ζητήματα στο εξωτερικό;».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024