Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στοιχεία σοκ : Κατά 30% αυξάνονται κατά μέσο όρο τα κρούσματα ανά εβδομάδα

Στοιχεία σοκ : Κατά 30% αυξάνονται κατά μέσο όρο τα κρούσματα ανά εβδομάδα

Η αύξηση κατά 30% των νέων φορέων κάθε εβδομάδα, οι φόβοι για νέα έξαρση της πανδημίας κι η μοιραία σύγκριση με το «σύντομο» δεύτερο κύμα του κοροναϊού.

Δείγμα της σφοδρότητας του επονομαζόμενου «τρίτου κύματος» του κοροναϊού όπου συνεχίζει για 6η συνεχόμενη εβδομάδα να παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων-έναντι τριών που διήρκεσε η έξαρση των νέων λοιμώξεων στο «δεύτερο κύμα» – αποτελεί ο ενδεικτικός πίνακας που αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Από το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης της πανδημίας προκύπτει ότι η αύξηση των νέων φορέων ήταν της τάξης του 174% (με καταγραφή ανά επταήμερο) από τις 22 Φεβρουαρίου που εμφανίσθηκε η νέα ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας. Με έναν μέσο όρο αύξησης κάθε εβδομάδα των κρουσμάτων, κατά περίπου 30%.

Με το επταήμερο 29 Μαρτίου με 5 Απριλίου να έχουν καταγραφεί 21522 νέοι φορείς που είναι το «μαύρο» ρεκόρ σε όλη την διάρκεια της πανδημίας ενώ το προηγούμενο «αρνητικό» ρεκόρ ήταν αυτό την περίοδο 10-17 Νοεμβρίου 2020 (λίγες ημέρες νωρίτερα είχαμε εισέλθει στο δεύτερο καθολικό lockdown) οπότε είχαν εντοπισθεί 18255 νέοι ασθενείς με Covid-19.

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα τότε είχε ξεκινήσει η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κάτι που σχεδόν έχει αποκλεισθεί να συμβεί το επόμενο επταήμερο…

Με την εικόνα που δίνεται είναι ότι αυτή η σταδιακή αύξηση των νέων διαγνώσεων θα συνεχισθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα αφού τα περιοριστικά μέτρα πλέον είναι λιγότερα, υπάρχουν ουσιαστικά μηδαμινοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ κι η κινητικότητα των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη τον περασμένο Νοέμβριο.

Τότε η «καραντίνα» οδήγησε μετά την τρίτη εβδομάδα σε σταδιακή πτώση του αριθμού των νέων φορέων. Μία προοπτική που δεν φαίνεται να υπάρχει τώρα. Κι αντιθέτως υπάρχει τάση ταχύτερης εξάπλωσης της νόσου .

Με την τελευταία ελπίδα να εναποτίθεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών. Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι στο «δεύτερο κύμα» του covid-19 το δίμηνο από 20 Οκτωβρίου εως 20 Δεκεμβρίου καταγραφόταν καθημερινά κατά μέσο όρο 60 θάνατοι, ενώ ο μέσος όρος των άτυχων ασθενών που χάνουν την ζωή τους το τελευταίο δίμηνο είναι 42 . Κάτι που αποδίδεται στο γεγονός του εμβολιασμού ενός σημαντικού τμήματος του πληθυσμού άνω των 70 ετών.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024