Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχολεία : Το παρασκήνιο της απόφασης για άνοιγμα - Οι τρεις λόγοι που  είπαν «όχι» Τσιόδρας και άλλοι οκτώ

Σχολεία : Το παρασκήνιο της απόφασης για άνοιγμα – Οι τρεις λόγοι που είπαν «όχι» Τσιόδρας και άλλοι οκτώ

Ο κύβος ερρίφθη. Οι μαθητές των σε ολόκληρη τη χώρα Λυκείων επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το πράσινο φως, ώστε να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι, αρχικά για τις τρεις τάξεις του Λυκείου

Ο κύβος ερρίφθη. Οι μαθητές των σε ολόκληρη τη χώρα Λυκείων επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Στη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το πράσινο φως, ώστε να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι, αρχικά για τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδωσε και τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία με δυο self test την εβδομάδα ενώ στην ζωή τους μπαίνει και η σχολική κάρτα.

Το παρασκήνιο της συνεδρίασης της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε την αίσθηση από την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι λοιμωξιολόγοι θα έδιναν ομόφωνα το πράσινο φως για το άνοιγμα των σχολείων, η συνεδρίαση δεν ήταν σύντομη και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν όχι.

Σημειώνεται ότι στην σημερινή συνεδρίαση δεν συμμετείχαν και οι 32 και ψήφισαν 27 επιστήμονες. Υπέρ του ανοίγματος τάχθηκαν 18, ενώ 9 ψήφισαν να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Ιδιαίτερη σημασία ωστόσο έχει το όχι του Σωτήρη Τσιόδρα, του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με άλλους οκτώ επιστήμονες δεν ήθελαν να χτυπήσει το κουδούνι να την ερχόμενη Δευτέρα για τρεις βασικούς λόγους.

Οι λόγοι…

Αρχικά ήθελαν να δουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου και έτσι να μπορούν να έχουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, πριν δώσουν το πράσινο φως για τα σχολεία.

Το δεύτερο είναι το επιδημιολογικό προφίλ της Ελλάδας τη δεδομένη στιγμή, όπου η χώρα μετράει σταθερά περισσότερα από 3.000 κρούσματα τη μέρα, την στιγμή που οι ίδιοι πριν από λίγες μέρες δεν επέτρεψαν στο λιανεμπόριο να ανεβάσει ρολά σε Θεσσαλονίκη Κοζάνη και Αχαΐα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες που MEGΑ φέρονται να είπαν χαρακτηριστικά «δεν γίνεται να μην αφήνουμε το λιανεμπόριο να ανοίγει σε αυτές τις περιοχές με πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος και να ανοίγουμε τα σχολεία όταν οι περιοχές μοιάζουν με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί».

Το τρίτο δεν είναι άλλο από την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα, με το τσουνάμι ασθενών να μην επιτρέπει κάποιο στραβοπάτημα, καθώς και η μεγάλη πίεση που δέχονται συνολικά τα νοσοκομεία.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024