Πανελλαδικές 2021 : Εισαγωγή στα ΑΕΙ με βαθμό 7,8 και άνω
Η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής δημιουργεί ένα «φράγμα» που κόβει τις πολύ χαμηλές βαθμολογίες. Αναλυτικά παραδείγματα για τα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Εκτός μένουν 25.000-30.000 υποψήφιοι
Λίγα μόρια κάτω από τα 8.000 (δηλαδή το 8) θα ήταν η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ εάν ίσχυε το μέτρο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) κατά την περυσινή εξεταστική διαδικασία.
Αυτό προκύπτει από την ανάλυση που κάνει για «ΤΑ ΝΕΑ» ο εκπαιδευτικός αναλυτής και διευθυντής των φροντιστηρίων «Ομόκεντρο» Αντώνης Φλωρόπουλος.
Παράλληλα, η ίδια ανάλυση επιβεβαιώνει τις προβλέψεις ότι φέτος περίπου 25.000-30.000 υποψήφιοι είναι πιθανόν να μην περάσουν τις… πύλες εισαγωγής των ΑΕΙ, λόγω του βαθμολογικού «κόφτη», που θα αποκλείσει τους υποψηφίους με πολύ χαμηλές βαθμολογίες.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.