Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz CLS: Σταθερή… γοητεία

Mercedes-Benz CLS: Σταθερή… γοητεία

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει την ανανεωμένη εκδοχή της CLS η οποία εναρμονίζεται με τα νεότερα σχεδιαστικά και τεχνολογικά πρότυπα της Mercedes-Benz.

To μοντέλο που καθιέρωσε την κατηγορία των τετράθυρων coupe, επιστρέφει ανανεωμένο, επικαιροποιώντας τα χαρακτηριστικά του σε επίπεδο αισθητικής, τεχνολογίας αλλά και κινητήρων.

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση, στην όψη της νέας CLS ξεχωρίζει ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας ο οποίος ενσωματώνει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα σε ένα ενιαίο μοτίβο που κοσμείται από μαύρα γυαλιστερά στοιχεία. Το πιο αιχμηρό μπροστινό τμήμα συμπληρώνουν η νέα γρίλια και πιο έντονο splitter από χρώμιο.

Στο πίσω τμήμα διακρίνονται λεπτομέρειες από χρώμιο στον αεροδυναμικό διαχύτη ενώ την ανανεωμένη εικόνα συμπληρώνουν δύο νέου σχεδιασμού ζάντες 19 και 20 ιντσών καθώς και μια νέα απόχρωση Spectral Blue Metallic.

Στο εσωτερικό παίρνει θέση ένα νέο τριάκτινο τιμόνι με χειριστήρια αφής ενώ δεν λείπουν οι προσθήκες σε χρώματα, υλικά και υφές για τις επενδύσεις των καθισμάτων, των θυρών και του ταμπλό.

Αναβαθμισμένος βάσει των τελευταίων προτύπων της Mercedes-Benz είναι και ο εξοπλισμός ο οποίος ενσωματώνει βελτιωμένα συστήματα αυτόνομης πέδησης, διατήρησης της πορείας, ενεργό cruise control και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, μεταξύ άλλων. Φυσικά δεν λείπει η νεότερη εκδοχή λογισμικού για το infotainment ΜΒUX και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που φιλοξενούνται σε οθόνης 10,25 ιντσών ή προαιρετικά 12,3 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, εφαλτήριο αποτελεί ο τετρακύλινδρος των 2,0 λίτρων με απόδοση 299 ίππους και 400 Nm ροπής. Η συνέχεια δίνεται από τον τρίλιτρο κινητήρα των 367 ίππων και 500 Nm ροπής επικουρούμενο από σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Ήπια υβριδική τεχνολογία ενσωματώνει και η κορυφαία AMG έκδοση με τα διακριτικά CLS 53 4Matic η οποία υπόσχεται ισχύ 435 ίππων και 520 Nm ροπής.

Οι diesel επιλογές ξεκινούν από τον κινητήρα 1,9 λίτρων ισχύος 194 ίππων και 400 Nm ροπής ο οποίος δίνει τη σκυτάλη σε δίλιτρο κινητήρα συνδυαζόμενο με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας απόδοσης 265 ίππων και 550 Nm ροπής. Την κορυφαία πετρελαιοκίνητη έκδοση εφοδιάζει μοτέρ 3,0 λίτρων με ισχύ 330 ίππων και 770 Nm ροπής.

Εκτός από τις συνήθεις εκδόσεις, θα υπάρξει και μια ειδική έκδοση με τα διακριτικά AMG CLS 53 Limited Edition η οποία θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 300 μονάδων και ξεχωρίζει από τις ιδιάζουσες χρωματικές επιλογές και τον επιπλέον εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει τα πακέτα Night Package και AMG Dynamic Plus.

H διάθεσή της αναμένεται να ξεκινήσει από το προσεχές καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024