Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύρτσος-Βουλή : Το «Ελλάδα 2.0» είναι ένα τεράστιο βήμα - Οι ενστάσεις του ευρωβουλευτή

Κύρτσος-Βουλή : Το «Ελλάδα 2.0» είναι ένα τεράστιο βήμα – Οι ενστάσεις του ευρωβουλευτή

Γ. Κύρτσος: Το Πρόγραμμα Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά είναι ένα τεράστιο βήμα

«Αυτό το πρόγραμμα είναι μια μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και μάλιστα είναι και υπέρβαση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή για το Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0».

«Το Πρόγραμμα δεν θα μας λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά είναι ένα τεράστιο βήμα, στη σωστή κατεύθυνση, που μας ενθαρρύνει να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και αναφέρθηκε σε σημεία του προγράμματος, που χρήζουν βελτιώσεων και απαιτούν τολμηρότερες αλλαγές.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κύρτσος επεσήμανε ότι απουσιάζουν από το σχέδιο πρόνοιες για τα χρηματοπιστωτικά με αναπτυξιακή λογική, για το ιδιωτικό χρέος, για τη 2η ευκαιρία, ώστε να διευκολύνεται η επιστροφή στον επαγγελματικό στίβο, για τα funds, για bad Bang, για τα επιτόκια που είναι υψηλά για τους μικρομεσαίους, για τις χρεώσεις.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει «να βγει μπροστά, με ένα πράσινο ομόλογο, της τάξης των 5 δισ.».

Ο Γιώργος Κύρτσος είπε ότι πρέπει να υπάρξει ένα όριο, ένα πλαφόν για την ελαστική εργασία. «Και επί ΣΥΡΙΖΑ, η ελαστική εργασία ήταν πάνω από 50% στο σύνολο των νέων θέσεων εργασίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί θα καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάπως πρέπει συνεπώς να συνεννοηθούμε. Ναι στην ευελιξία για να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά όχι στην κοινωνική κατάρρευση», είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024